Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobni flaster

Dvogodišnja curica umrla
 od predoziranja morfijem?

policija,savska,hitna pomoć (1)
Grgur Žućko/PIXSELL
08.12.2012.
u 09:55

Županijsko državno odvjetništvo čeka nalaze odbukcije. Naši izvori kažu da je dijete umrlo zbog flastera natopljenog morfijem

Prošlo je gotovo pet mjeseci od iznenadne smrti do tada žive i zdrave dvogodišnje djevojčice, pronađene mrtve u obiteljskoj kući u okolici Samobora, ali istraga o smrti još uvijek traje. No, neslužbeno doznajemo kako je uzrok smrti trovanje morfijem.

Baka stavila flaster

Tragedija, koja je obitelj iz zapadnog dijela Zagreba zavila u crno, dogodila se ljetos u noći na 11. srpnja u mjestašcu pokraj Samobora, gdje živi baka preminule djevojčice. Prema našim izvorima, toga su dana kod bake na selu bili i roditelji nesretne djevojčice te njezin mlađi brat. U jednom je trenutku zaigrana djevojčica pala te se ozlijedila. Kako obitelj u kući nije imala flaster, posudili su ga navodno od susjeda.

Međutim, taj flaster za bolove, koji su stavili djevojčici na ranu, bio je natopljen morfijem. Nedugo potom dijete je preminulo. Tijelo je poslano na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

Opijat izaziva gušenje

Iako u velikogoričkom Županijskom državnom odvjetništvu kažu kako oni neke sumnje na uzrok smrti imaju, o njemu ne žele govoriti dok ne dobiju nalaze obdukcije. Neslužbeno doznajemo kako je nesretno dijete preminulo nakon što mu je baka, želeći najbolje, na ranu stavila kobni flaster. Farmakolog Igor Francetić za tragediju nije čuo pa ne može komentirati konkretan slučaj, ali, općenito govoreći, kaže da flastere natopljene morfijem koriste pacijenti s onkološkim problemima.

- Dodatan je problem to što djeca imaju tanju kožu, koja lakše apsorbira opijate. Osim toga, lijek se kudikamo brže apsorbira ako je rana otvorena – rekao je Francetić.

Naši drugi sugovornici, liječnici, tvrde da su flasteri koji sadržavaju morfij iznimno opasni te da kod male djece izazivaju gušenje jer su premalena da podnesu toliku količinu opijata.

Ključne riječi

Komentara 20

ZB
zbuniceva
22:06 08.12.2012.

ispricavam se jer mojom krivicom ide u krivo, nije mi ni na kraj pameti kritizirati hitnu jer ona samo radi po pravilima i vjerujem Vam da ima narcan ili kak se vec zove sto ja ocito nisam znao i, ispricavam se. ali znam od aktivnog hr policajca da on nije za narcan cuo a i imam kolegu koji je pokopao mladog sina zbog predoziranja. i sad za kraj zakaj nebi policijski auti i slicne sluzbe na terenu imali injekciju i nazvali recimo Vas, nismo mi tak velika drzava da se nezna ko je ovisnik a ko nije. znam, rekli ste, tuziti ce obitelj poslije zbog nestrucnog administriranja. lp i sretno

MB
mu-barak
22:16 08.12.2012.

Ajme, ovo je valjda prvi put da rasprava na nekom portalu teče normalno, vrlo pristojno i civilizirano bez obzira na različita stajališta. Puno se stvari u svakom sustavu treba promijeniti, slažem se da bi bolja suradnja dala izvrsne rezultate alii ni vi ni ja ne odlučujemo o sredstvima i financijama, tu uvijek zapne. Nije problem u nabavljanju jeftine terapije, treba provesti bolju edukaciju civila, policije, nemedicinskog osoblja, cijelog pučanstva o zdravlju i vlastitoj ulozi u liječenju. A to ne ide tako lako. Do iduće rasprave, laku noć

ZB
zbuniceva
17:32 08.12.2012.

mu-barak u mojem slucaju na trulom zapadu NARCAN je administrirao volonter sofer u ambulantnim kolima, ljjecnik uglavnom koliko znam nije u kolima hitne, da se cekalo lijecnika bile bi karmine. slicno je kad policija nadie predoziranog, minute su pitanje bititi ili ne biti . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije