Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Dvodnevni prosvjed radnika u frankfurtskoj zračnoj luci

Očekuje se da će u trećoj najvećoj zračnoj luci u Europi, koja dnevno bilježi oko 1300 letova, doći do odgoda i obustave većine letova
16. veljače 2012. u 18:46 2 komentara 6 prikaza
zračna luka frankfurt
Foto: AFP

Zaposlenici frankfurtske zračne luke stupili su u dvodnevni prosvjed zbog spora oko isplata plaća, prenosi BusinessWeek.

Očekuje se da će u trećoj najvećoj zračnoj luci u Europi, koja dnevno bilježi oko 1300 letova, doći do odgoda i obustave većine letova jer je oko 200 radnika okupljenih u sindikat GdF zbog zahtjeva za većim plaćama obustavilo radne aktivnosti. Radnici danas prosvjeduju od 15 do 22 sata dok će u petak prosvjedovati većinu dana, odnosno od 8 sati ujutro do 22 sata navečer.

Predstavnici sindikata zatražili su da se povećaju plaće kontrolora i svih radnika koji su zaposleni na tlu, no uprava je u više navrata odbila prihvatiti njihov prijedlog. Kada je radnicima postalo očito da višetjedni pregovori neće uroditi plodom, odlučili su prosvjedovati.

Glasnogovornik zračne luke Juergen Harrer izjavio je da uprava namjerava učiniti sve da bi se promet tijekom štrajka odvijao što normalnije.

 

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan