Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGODA LETOVA?

Dvodnevni prosvjed radnika u frankfurtskoj zračnoj luci

zračna luka frankfurt
AFP
16.02.2012.
u 18:46

Očekuje se da će u trećoj najvećoj zračnoj luci u Europi, koja dnevno bilježi oko 1300 letova, doći do odgoda i obustave većine letova

Zaposlenici frankfurtske zračne luke stupili su u dvodnevni prosvjed zbog spora oko isplata plaća, prenosi BusinessWeek.

Očekuje se da će u trećoj najvećoj zračnoj luci u Europi, koja dnevno bilježi oko 1300 letova, doći do odgoda i obustave većine letova jer je oko 200 radnika okupljenih u sindikat GdF zbog zahtjeva za većim plaćama obustavilo radne aktivnosti. Radnici danas prosvjeduju od 15 do 22 sata dok će u petak prosvjedovati većinu dana, odnosno od 8 sati ujutro do 22 sata navečer.

Predstavnici sindikata zatražili su da se povećaju plaće kontrolora i svih radnika koji su zaposleni na tlu, no uprava je u više navrata odbila prihvatiti njihov prijedlog. Kada je radnicima postalo očito da višetjedni pregovori neće uroditi plodom, odlučili su prosvjedovati.

Glasnogovornik zračne luke Juergen Harrer izjavio je da uprava namjerava učiniti sve da bi se promet tijekom štrajka odvijao što normalnije.

 

Komentara 2

AA
aabbcc
12:57 17.02.2012.

. Samo da ne bud u EU i piloti vozili avione do 75 god. ma sve ce ih polupati..

SP
Spomenik
19:19 16.02.2012.

Grci???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije