Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćenja jednako, turistički čelnici zadovoljni
Povratak na članak

Dvocifreni rast više nije realan, počinje borba za svakog gosta

Noćenja su turistički domaćini, pretežito u hotelima, uknjižili 2,3 milijuna i navlas isto kao tijekom prva tri mjeseca 2018.

Komentari 2

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
17:39 03.04.2019.

ne znam zašto se Hrvatska ne potrudi snažno naglasiti najveći adut koji mi imamo, a to je - osim toga što imamo najljepšu morsku obalu u Europi - i još jedna vrlo velika prednost. Naime, Hrvatska je mala i politički potpuno nevažna država, i kao takva pošteđena je terorizma. Bar zasada. Jer i terorista to dobro zna, pa neće svoje resurse, ljudstvo, tehniku, novac, itd., trošiti tamo gdje to neće izazvati gotovo nikakav, ili vrlo mali odjek u svijetu. On će radije teroristički akt počiniti u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Turskoj..., jer će to izazvati kudikamo veći odjek u svijetu, nego da to isto izvede negdje u Hrvatskoj. Terorističkim aktom u Hrvatskoj neće postići politički cilj kakvome se nada, a taj mu je cilj da taj akt odjekne svijetom, pa će radije sve resurse usmjeriti prema kudikamo politički važnijim državama. Dakle, ta naša politička inferiornost i nevažnost, u ovom je segmentu naša velika prednost, i tu također Hrvatska treba poraditi na tome da kod turista usadi uvjerenje da će se na hrvatskoj obali osjećati potpuno sigurno...., za razliku, od npr., šetnje promenadom u Nici (dobro znamo što se je tamo dogodilo).

VL
YU
YuBastards
23:17 03.04.2019.

Znaci ovako..KADA ce ebeno napokon netko shvatiti da nije prioritet Broj turista koji ce doci u Hrvatsku! Poanta je privuci kvalitetne turiste koji trose! A to se sigurno nece postici vecinom krajnje jadnom gastronomskom ponudom na nasoj obali (svedenoj na cevape, baklave i ostale balkanske crkotine), sramotno ofucanim cjenicima po stolovima restorana u kojima je svaki drugi naziv jela ili pica krivo napisan, smecem na sve strane, zapustenim objektima, obraslim travnjacima i dvoristima..a sve to je jos uvelike vrlo prisutna slika hrvatske turisticke ponude. Ima dobrih primjera,ali daleko nedovoljno. Ovako dobivamo zadnju klasu turista (sirotinju s Istoka) kakvu i zasluzujemo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.