Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BRITANIJA

Dvije muslimanke odbile skeniranje cijelog tijela

body scan
05.03.2010.
u 14:06

Jedna od žena rekla je da na skener ne može zbog svoje religije, dok se druga opravdavala medicinskim razlozima. Zajedno su putovale u Islamabad, a za skeniranje su nasumično izvučene iz grupe putnika.

Dvije muslimanke odbile su detaljno skeniranje tijela u zračnoj luci u Manchesteru. Umjesto toga, radije su odustale od planiranog puta u Pakistan i tako dopustile da im propadne karta, piše Daily Mail.

Jedna od žena rekla je da na skener ne može zbog svoje religije, dok se druga opravdavala medicinskim razlozima. Žene su zajedno putovale u Islamabad, a za skeniranje su nasumično izvučene iz grupe putnika.

Precizni skeneri uvedeni su na londonski Heathrow aerodrom te u zračnu luku u Manchesteru prije točno mjesec dana, a do sada je pregled prošlo oko 15.000 ljudi. Ne pregledavaju se svi putnici, već se oni nasumično biraju. Osoblje osiguranja tvrdi da se izbor ne radi na osnovi rase, religije ili pripadnosti nekom narodu. 

U Sjedinjenim Državama do sada je na 19 aerodroma postavljeno 40 skenera, a do kraja godine trebalo bi ih biti ukupno 450.

Komentara 23

PJ
pIavo_jezero
16:31 05.03.2010.

mogla bi se birati djevojka dana

OB
-obrisani-
17:11 05.03.2010.

Pravila vrijede za sve, pa tako i za dame iz priče. Jedina alternativa skeneru je \"ručno\" pretraživanje svakog sumnjivog putnika/ce. A što je daleko gore za čedne i smjerne. I daleko sporije. Uz to je i skuplje, netko bi tee uposlenike morao platit\'. Ukratko, zzzzzzz, pa putuj.

OB
-obrisani-
18:46 05.03.2010.

Rubirosa objasni nam malo podrobnije o kojoj tehnici je reč !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije