Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rostov na donu

Dvije moguće verzije uzroka pada zrakoplova Flydubai

pad zrakoplova u rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.03.2016.
u 08:00

Obje crne kutije su pronađene te ih stručnjaci preslušavaju, tvrde iz ruskog minstarstva prometa

Ruski istražiteljski tim došao je do dvije moguće verzije uzroka zbog kojih se srušio zrakoplov Flydubai FZ981 prilikom slijetanja na Rostovu na Donu u kojem su poginule 62 osobe. Smatraju da je ključan bio ljudski faktor, ali i iznimno loši vremenski uvjeti te mogući tehnički kvar. Ondje i dalje pada snijeg. Avijacijski odbor sastavljen upravo za istragu ove nesreće istražuje točne okolnosti ove tragedije. Obje crne kutije su pronađene te ih stručnjaci preslušavaju, tvrde iz ruskog minstarstva prometa, piše RT.

Avion je letio na relaciji Dubai – Rostov na DonuiI trebao je sletjeti u 22.40 u petak navečer. Prvi pokušaj slijetanja bio je neuspješan. Potom je, sudeći prema radaru, avion 10 puta oblijetao Rostov na Donu prije nego što je pokušao drugi puta sletjeti.

>> Istražuju tri moguća uzroka pada zrakoplova u Rusiji. Poginulo 55 putnika i 7 članova posade

Komentara 7

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:08 20.03.2016.

Izravan uzrok je samo jedan - nemogućnost preusmjeriti letove u susjednu zračnu luku Donjeck. Tko želi, ostalo će zaključiti sam.

AN
anonimus00
09:09 20.03.2016.

kao laik sudeci po onoj snimci to je bilo sve samo ne slijetanje.avion se velikom brzinom zabio u tlo.da je sletao nebi se razletio u komadice

Avatar babas
babas
00:02 21.03.2016.

To je bio pad vatrene kugle,a ne slijetanje. Avion je gorio i obrušio se okomito na zemlju,zato je otišao u tisuće komadića. Koji je razlog vatre u avionu saznati ćemo iz crnih kutija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije