Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun u kafiću

Dvije i pol godine zatvora jer je muškarca izbo zbog cigarete

izbo nozem
Ivica Galović/PIXSELL
10.01.2013.
u 09:41

Sudsko je vijeće utvrdilo kako je Oršulić 20. lipnja prošle godine na terasi kafića Oscar u Novoj Gradiški, bez posebnog povoda, velikim kuhinjskim nožem u trbuh ubo Prutkog, nanijevši mu teške i po život opasne ozljede

 

Anto Oršulić (56) iz Nove Gradiške osuđen je u srijedu na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva svog sumještanina Ivana Prutkog (41). U kaznu će mu biti uračunato mjesec dana provedenih u istražnom zatvoru.

Sudsko je vijeće utvrdilo kako je Oršulić 20. lipnja prošle godine na terasi kafića Oscar u Novoj Gradiški, bez posebnog povoda, velikim kuhinjskim nožem u trbuh ubo Prutkog, nanijevši mu teške i po život opasne ozljede. Tragičnom je događaju prethodio sukob između Prutkog i Oršulićeva prijatelja Marija Kneževića, do kojeg je došlo jer mu je Prutki odbio dati cigaretu. Navode Prutkog potvrdili su i svjedoci, umirovljenik Andrija Vlaović i konobar Igor Kuzmanović iz Prvče, koji su u vrijeme spomenutog događaja sjedili za stolom s oštećenim. Oršulić nije zanijekao ubod, ali on tvrdi da ga je Prutki najprije napao stolicom i kako je nož potegnuo u samoobrani. Prutki je rekao da se stolicom štitio od Kneževića koji je prvi nasrnuo na njega, ali ni na koji način nije postupao prema okrivljenom.

Sutkinja Marija Balenović kazala je da je tijekom postupka utvrđeno kako nema mjesta sumnji da je okrivljeni pokušao oštećenog lišiti života. Nalaz medicinskog vještaka potvrdio je kako je osumnjičenik bio smanjene ubrojivosti zbog alkoholiziranosti, ali ne u tolikoj mjeri da nije bio svjestan svojih postupaka. Ostalo je nerazjašnjeno zbog čega je sa sobom nosio toliki nož u grad. Iako je za ovakvo kazneno djelo propisano najmanje pet godina zatvora, Sud je kod izricanja kazne uzeo u obzir olakotne okolnosti jer je optuženi sve priznao, surađivao s policijom te je riječ o bolesnoj osobi i sudioniku Domovinskog rata. Oršulićev odvjetnik Mirko Tomac najavio je žalbu jer smatra da je izrečena kazna previsoka.

>>Prutki: Ubo me u trbuh zato što sam im odbio dati cigaretu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije