Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN OD NAJKRVAVIJIH

Dvije godine pakla u Ukrajini: Rat s najmanje 200 tisuća ubijenih i više od 500 tisuća ranjenih

24.02.2024.
u 00:09

Procjenjuje se da je od početka ruske invazije ubijeno više od 10.240 ukrajinskih civila dok ih je gotovo 20.000 ranjeno

Ključne riječi

Komentara 74

DO
doktorica
09:02 24.02.2024.

Zelenski je ipak samo glumac

MA
marinerocro
00:25 24.02.2024.

Sudionici zločina su i razni putlerovci, slučajni i brojni slični, koji podupiru putlera i sve zločince oko njega i snose veliki dio odgovornosti za strašne zločine i treba im suditi.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:30 24.02.2024.

Ukrajinci su uništili još jedan specijalni i skupi ruski avion, zvani ruski AWACS. To je Beriev A-50U, registracije 41, avion za elektronička izviđanja. Srušen je u području Krasnodarske oblasti, mjesta Kanevskoja, iznad ruskog ozemlja tridesetak kiometara istočno od Azovskog mora. To je ogroman i teško nadoknadiv gubitak aviona, specijalne i skupe opreme i kompletne posade. Rusija nije u stanju nadomjestiti tu vrstu aviona od recimo Sjeverne Koreje ili Irana, a samo neke dijelove opreme može dobaviti međunarodnim švercom. Školovanje posade traje minimalno dvije godine uz prethodna tehnička znanja i iskustva na sličnim sustavima koji ponestaju Rusiji. Sam avion je koncepcijski i konstrukcijski još iz sovjetske ere, nastao na osnovu ruskog transportnog aviona Il-76, oprema je najnovija moguća za ruske prilike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije