Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTENJE

Dvije đurđevačke učenice našle i vratile novčanik sa 5000 kn

19.11.2008.
u 16:45

Ana Marija Lacković i Željka Štefanić, učenice sedmog razreda đurđevačke OŠ Grgura Karlovčana, u gradskom su parku pronašle novčanik s gotovo 5000 kuna i bez razmišljanja, bez pomnog zavirivanja u njegovu unutrašnjost i bez istaživanja kome pripada, odmah ga odnijele đurđevačkim policajcima.

Idemo na policiju
Oni su, dakako, morali zaviriti u njegovu unutrašnjost da bi novac vratili vlasnici, a 13-godišnjakinje su tek tada doznale da novčanik s 5000 kuna pripada mami njihove kolegice iz razreda, Petre Ferenčić.

- Dogovorile smo se za vožnju biciklom po gradu i našle se na ulazu u park. Nešto dalje, uz jedno stablo u blizini crkve, zamijetile smo na tlu tamni novčanik. Podigla sam ga, istina otvorila i vidjela u prvom pretincu nešto sitniša, no odmah potom sam ga zatvorila i tada smo obje, bez razmišljanja, gotovo istovremeno izgovorile: Idemo na policiju - prisjeća se “ulova” u gradskom parku Ana Marija. Ni u jednom trenutku nisu pomislile da bi s tuđim novčanikom mogle učinite i što drugo.

Željka dodaje da su kući kasnile zbog zadržavanja u policiji, no kad su roditeljima objasnile što se dogodilo, kašnjenje im je bilo oprošteno, a uz to su dobile i pohvale.

Ponosni na učenice
Presretna je i Petrina mama Milica, koja djevojčicama još jednom zahvaljuje što su joj pronašle i vratile plaću. Sigurna je da nešto sitniša za slatkiše nije dovoljna nagrada, no djevojčice su jedva prihvatile i to.

- Jako smo ponosni na naše učenice. I inače su odlične učenice, samozatajne, o tom slučaju nisu pričale nikome u školi, nisu se hvalile, to je za njih sasvim normalan postupak, pa se i sad čude što tome uopće pridajemo važnost. A takve primjere treba isticati - kaže ravnatelj Antun Krupski.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije