Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opsjednutost lošom prošlošću

Dvije diktature u jednom stoljeću ostavile su za sobom previše nevolja da bi se na njima mogla graditi budućnost

kumrovec
Josip Regović/Pixsell
06.06.2022.
u 14:55

Vrate li zagrebačke vlasti Trg maršala Tita onako kako je uklonjen, učinit će istu pogrešku kao i njihovi prethodnici koji su s Titom išli protiv vremena u kojem on više ne živi

Komentara 15

Avatar lola lola
lola lola
15:03 06.06.2022.

Samo dvije? A ono prije 1940ih? Diktature su na zalost vladale Hrvatskom stoljecima.

DU
Deleted user
15:57 06.06.2022.

Da li se pod pojmom demokracije misli izlazak na biralište svakih četri godine i višestranačje? Da li Vi osjećate da stranke ispunjavaju svoja predizborna obećanja? Da li stanke koriste neke od demoratskih metoda kod donošenja važnih odluka? Da li je naše pravosuđe zaista nezavisno? Da li postoje liberane i druge slobode? Da li stranke imaju nadpolovičnu većinu ili su metodom D’Hondta stekle to pravo da postanu nadpolovična većina?

ST
stefj
15:09 06.06.2022.

Ovako općenito govoriti nema smisla. Nije vlada ta koja pokreće ideološke teme, predsjednik i oporba su ti. To je i za očekivati, jer u ovakvim kriznim situacijama bilo što vlada napravi za građane, oporba tome ne može parirati... Zato i imamo vraćanje maršala, farbanje klupica, proslavu Titeka, malog Grgu, pljuvanje po ministrima, omalovažavanje ama baš svega što vlada napravi... A ima pravih ozbiljnih problema kojih se oporba ne želi niti dotaknuti, jer nemaju pojma kako riješiti, kao ni vladajući. Ode demografije, gospodarstva na dalje. Niti ne žele rješavati, jer je glavni problem javni sektor, a svi oni u politici "žive" od tog javnog sektora i u interesu im je da isti bude što veći i što jači...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?