Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kazna preblaga'

Dvije bankarice klijentima ukrale 400.000 kuna, idu u zatvor na 14 mjeseci

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
13.07.2021.
u 16:28

Državno odvjetništvo smatra da je sud odredio okrivljenicama preblage kazne

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda kojom su dvije bankarice proglašene krivima i osuđene na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

Od te kazne, 14 mjeseci je bezuvjetno, dakle na toliko će u zatvor, a druga polovica je uvjetna kazna uz rok kušnje od dvije godine. 

Proglašene su krivima jer su kao osobne bankarice u varaždinskoj podružnici banke neovlašteno i bez znanja dvaju klijenata s njihovih računa podigle i međusobno podijelile 400.000 kuna. Radi prikrivanja krađe uništile su ugovore o otvaranju računa. Državno odvjetništvo smatra da je sud odredio okrivljenicama preblage kazne.

S obzirom na težinu počinjenih kaznenog djela i visinu pribavljene imovinske koristi, opravdano bi bilo izreći im kazne zatvora bez djelomične uvjetne osude, smatraju u DORH-u. 

VIDEO Predstavio se kao šef policije pa starici ukrao 100,000 kuna!


 
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:51 13.07.2021.

Preblaga kazna za lopuže! Sram vas bilo babe kradljive. Kriva je služba Human Resources i unutarnja revizija koja na vrijeme takve lopove ne hvata. Mehanizmi su tu zakazali, riba smrdi od glave!

GE
generacija57
17:50 13.07.2021.

A tko će vratiti novac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije