Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Dvadeset godina na čelu ivanečke Udruge antifašista

priznanje (1)
presnimila Lj. Risek
30.07.2012.
u 13:01

Nesretan pad zakomplicirao mu je život i zdravlje pa Turčin nije mogao nazočiti proslavi u svoju čast

 Iako mu je u zadnje vrijeme zdravlje narušeno, što ga je i omelo u tome da nazoči prigodnoj svečanosti u svoju čast, dugogodišnji predsjednik Udruge antifašističkih boraca Ivanca Dragutin Turčin s velikim je ponosom u svom domu od članova predsjedništva svoje organizacije primio priznanje koje mu je SAB Hrvatske dodijelio za razvitak i unapređivanje tekovina antifašizma u Hrvatskoj. Još sve do nedavnog nesretnog pada koji mu je zakomplicirao život, Turčin je, i unatoč poznim godinama, vrlo agilno organizirao i provodio razne akcije vezane uz obilježavanje važnih obljetnica i datuma iz povijesti antifašističkog pokreta. Posebnu brigu vodio je o spomenicima iz Drugoga svjetskog rata, a svih proteklih godina s lokalnom samoupravom surađivao je na njihovoj obnovi i održavanju. To se naročito odnosi na rodnu kuću narodnog heroja Josipa Kraša u Vuglovcu.

Zna li se da je na čelu ivanečke Udruge antifašista puna dva desetljeća te da je iskreno predan načelima antifašizma, ne čudi što je D. Turčin dodjelu visokog priznanja SABH-a dočekao s puno emocija.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
10:06 31.07.2012.

Fašizam je hvala Bogu nestal sa scene pred 77 godina, pak mi nije jasno radi koga treba razvijati tekovine antifšizma. Isto me tak jako interesira ko financira derneke tih vampira po Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije