Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pod pratnjom policije zaobišli gužvu na granici. Reiner: Vozio sam se u svom autu, vozila me supruga

Gužve na granici zbog karavane ljubitelja skijanja i odmora na snijegu
02. siječnja 2016. u 22:45 603 komentara 60854 prikaza
granica
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

 Početak nove godine donio je i očekivano velike gužve na graničnim prijelazima prema Sloveniji.

Kažu da će na zimovanje ove godine otići oko 200 tisuća Hrvata.

I dok je većina vozača strpljivo u koloni čekala da prođu carinsku kontrolu i sa svojim automobilima nakrcanih skijama, kombinezonima, sarmama, ženama i dječicom nastave svoj put prema zimovalštima u Sloveniji, Italiji i Francuskoj, neki su i u odlasku na zimski godišnji odmor bili sretnij od drugih.

Kamera fotoreportera Pixsella Gorana Jakuša uhvatila je tako u kadar dva vozila, kombi i osobni automobil marke Chrysler zagrebačkih registracijskih oznaka s putnom kutijom na krovu, koji su u pratnji policije zaobišli gužvu i nastavili dalje prema granici.

RTL javlja da se radi o Željku Reineru, koji novom funkcijom predsjednika Sabora ulazi u prvu kategoriju štićenih osoba kao jedan od najviših državnika u Hrvatskoj. Protokol pritom podrazumijeva osiguranje i pratnju. 

- Vozio sam se u svom autu, vozila me supruga. Ako netko od toga pokušava bilo što napraviti, onda se očito malo zeznuo, izjavio je Reiner za RTL televiziju.

>>Na europska skijališta putuje 200.000 Hrvata

Poruka iz Sabora: Štićena osoba nema utjecaja na propise, nego MUP

Iz Hrvatskog sabora medijima su poslali priopćenje u vezi puta predsjednika Sabora Željka Reinera u inozemstvo. 

- Nastavno na objave u nekim hrvatskim medijima kako predsjednik Hrvatskoga sabora, akademik Željko Reiner, „već iskorištava povlastice“ tako što je u subotu „pod policijskom pratnjom zaobišao gužvu“ na graničnom prijelazu Bregana, molimo medije za objektivno i korektno izvještavanje javnosti vezano uz status predsjednika Hrvatskoga sabora kao štićene osobe, a koji je uređen zakonskim propisima. Nijedna štićena osoba pa tako ni sam predsjednik Hrvatskoga sabora nemaju utjecaja na provođenje tih propisa, nego je za to zadužena Uprava za posebne poslove sigurnosti Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, koja obavlja policijske poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba. Stoga vas molimo da se za eventualna dodatna pojašnjenja o policijskim poslovima osiguranja i zaštite štićenih osoba obratite nadležnoj Upravi za posebne poslove sigurnosti, stoji u priopćenju koje potpisuje Marina Buntić JuričićVoditeljica Službe za medije Hrvatskog sabora

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • Pukovnik10:

    ništa novo ,to je naša realnost.

  • buco135:

    A zapovjednika ATJ Lučko su zbog slične stvari udaljili iz službe. E sad novinatri da ste pravi u ponedjeljak bi čitali tko je otišao na skijanje pod policijskom pratnjom. Netko od bivših? Netko od budućih? Tko će platiti tri vozila, ... prikaži još! pet policajaca,rad subotom. Tko je to odobrio? Jedino je poznato tko će to sve skupa platiti.

  • stefj:

    Neki ministar ili premijer idu na skijanje... A da, nije premijer na odlasku, on bi koristio avion...