Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dva tražitelja azila pokušala se ubiti prilikom deportacije iz V. Britanije

12.12.2008.
u 14:13

Zrakoplov koji je iz Velike Britanije prevozio 49 osoba kojima je toj zemlji odbijen azil, vratio se u zračnu luku u Stanstedu nakon što mu je odbijeno slijetanje u Kurdistanu. Kako javlja Guardian, let je bio kaotičan, a dvoje se tražitelja azila pokušalo ubiti, i to prije polijetanja.

Koliko je poznato, zrakoplov je poletio u četvrtak iz zračne luke u Stanstedu za Irbil u Kurdistanu, preko Turske. Zrakoplov je triput kružio oko Irbila prije nego se vratio u Tursku, potom je otišao za Rumunjsku i naposlijetku se vratio u Stansted, rekao je glasnogovornik Međunarodne federacije iračkih izbjeglica Dashty Jamal. Tražitelji azila u zrakoplovu su proveli 23 sata, a rečeno im je da u Irbil nisu sletjeli zbog vremenskih prilika.

Jedan je putnik ispričao kako je let bio 'kaotičan'. - Ljudi su se ozlijeđivali kako bi izašli sa leta. Jedan se je ubo u trbuh i raskrvario, imao je neku vrstu oštrice. Drugi je čovjek udarao glavom o prozor dok se nije onesvijestio - rekao je neimenovani putnik.

Britanski Home Office nije se službeno očitovao o ovom letu.

Inače, 27. listopada 19-godišnji mladić koji je bio deportiran natrag u Kurdistan ubio se odmah po slijetanju u zračnu luku, piše Guardian.

(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije