Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. OBLJETNICA

Dva požeška središta za obuku znanje prenose i članicama NATO-a

Dani otvorenih vrata u požeškoj vojarni
Duško Mirković/PIXSELL
26.05.2011.
u 13:31

U požeškoj vojarni djeluju Središte za obuku i doktrinu logistike te Središte za temeljnu obuku

Dvadeseta obljetnica formiranja oružanih snaga RH u požeškoj je vojarni obilježena prigodnom svečanošću na kojoj je njen zapovjednik, pukovnik Ivica Pejaković podsjetio na ratni put 123. brigade te osnivanje prvog Centra za obuku i odgoj vojnika pješaštva i Bojne za obuku vojnika prometnih specijalnosti 1992.godine.

U požeškoj vojarni djeluju Središte za obuku i doktrinu logistike te Središte za temeljnu obuku.

–  Vojarna Požega sada je institucija za obuku i školovanje ne samo pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske nego i pripadnika oružanih snaga zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja. Danas je ovdje na školovanju pet pripadnika oružanih snaga Makedonije – kazao je pukovnik Pejaković.

Dvadeset djelatnika požeške vojarne, dodao je, sudjelovalo je ili se nalazi u UN-ovim misijama i mirovnim operacijama diljem svijeta. Vrata vojarne na nekoliko su sati bila otvorena za sve građane koji su mogli razgledati kabinete, motorna vozila i naoružanje te novouređenu spomen sobu 123. brigade.

Komentara 1

KA
kapt56
10:03 29.05.2011.

GOSPODINE PUKOVNIČE PEJAKOVIĆU, HVALI TE SE DA JE SEDIŠTE OSNOVANO JOŠ 1992. GODINE. BILO BI LIJEPO DA STE U VOJARNU NA 20. OBLJETNIOCU ORUŽANIH SNAGA POZVALI I LJUDE KOJI SU GA OFORMILI I U NJEMU RADILI DESETAK I VIŠE GODINA.INA. KADA JE BILO NAJTEŽE ONDA SMO BILI DOBRI, A SADA KADA STE SEUHLJEBILI TKO J..E OSNIVAČE. SRAM VAS BILO, JADNO DA JADNIJE NE MOŽE! KAKO SE SVE BRZO ZABORAVLJA! PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije