Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutar nekoliko dana

Dva pacijenta umrla u čekaonici hitne na Sv. Duhu. Bolnica odgovara da to nije rijetka pojava

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
25.03.2023.
u 10:18

U veljači je dvoje pacijenata preminulo u čekaonici bolnice Sveti Duh. Prvi slučaj dogodio se u noći sa 20. na 21. veljače, a drugi tek nekoliko dana kasnije. Iz bolnice odgovorili da smrti na Hitnom prijemu nisu rijetkost

U zagrebačkoj bolnici Sveti Duh krajem veljače dvoje pacijenata u čekaonici Hitnoj prijema. Preminuli su na transportnim kolicima u čekaonici, u koje su bili smješteni zbog popunjenosti svih kreveta u opservaciji hitnog prijema. Prvi je pacijent preminuo u noći s 20. na 21. veljače, a tijelo je navodno u jutarnjim satima otkrila obitelj kada su došli posjetiti pacijenta piše Zagreb.info. Nekoliko dana kasnije pacijent dopremljen iz doma umirovljenika preminuo je u ležećim transportnim kolicima u čekaonici dok čekao sanitetski prijevoz koji ga je trebao vratiti u dom. Tijelo su navodno pronašli zaposlenici sanitetskog prijevoza. 

Iz Uprave Svetog Duha su potvrdili da su slučajeve, ali napominju da to nisu jedini slučajevi te kažu da takve situacije na Hitnom prijemu nisu rijetke. ”Središnji hitni prijem Kliničke bolnice Sveti Duh ustrojen je na način da su na jednom mjestu objedinjene internistička, neurološka, kirurška i urološka djelatnost, a pacijenti se primaju i zbrinjavaju prema stupnju hitnosti koji kod dolaska utvrđuje trijažna sestra, kako je to predviđeno zakonskim propisima, uz neprestano prisustvo liječnika specijalista hitne medicine”, pišu iz uprave bolnice. Obitelj jednog od preminulih angažirala je odvjetnika. Traže izuzimanje medicinske dokumentacije pokojnika i video zapis s nadzornih kamera u bolnici.

VIDEO: Sjajan uspjeh naših liječnika: Prvi put u Hrvatskoj izveden zahvat na tumoru robotskom rukom

Komentara 5

PB
pb1520
11:05 25.03.2023.

"Rodbina" doveze svoje stare i nemoćne u bolnicu da umru. Pazi ovo, našli ga ujutro??? A u međuvremenu su otišli naspavati se doma?!?!

DU
Deleted user
11:23 25.03.2023.

Sramota! Ako ljudi umru u cekaonici bolnice, onda zdravstvenoj ustanovi treba oduzeti dozvolu! Ratni zarobljenici po Zenevskoj konvenciji imaju pravo na zdravstveni zastitu, dok u Hrvatskoj nisu u stanju osigurati drzavljanima prvu pomoc! Znaci osobe koje su odgovorne za organizacijuju planiranje I provedbu zdravstvenih usluga Intellektualno nisu dorasle za tu funkciju!

PV
prcko.vita
15:24 25.03.2023.

Kaže bolnica odgovara da to nije rijetka pojava, nije, ako ste u Afganistanu, Bangladešu ili slično. Ali ako ste punopravna članica Eurpske Unije, zajednice koja želi biti broj 1 u svijetu, onda je ovo sramota, tuga i žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije