Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prazni vrtići

Dva mjeseca od podizanja cijena, uvode olakšice

bubalo
01.07.2010.
u 19:32

Od 1. srpnja, samohrani roditelji plaćat će 40, odnosno 30 posto nižu cijenu od dosadašnje, a za treće dijete boravak u vrtiću bit će besplatan.

Samo nekoliko dana prije izvanredne sjednice Gradskog vijeća koju je zbog značajnog povećanja cijena vrtića zatražila oporba, osječka je gradska vlast jučer odlučila “ublažiti” nimalo popularnu odluku donesenu 1. svibnja.

– Nakon dva mjeseca i analize koju su provele stručne službe, a uvažavajući gospodarsku krizu, samohranim roditeljima, gluhonijem te roditeljima s troje i više djece donosimo dodatne olakšice – najavio je pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Alerić.

Prema njima, objasnio je, samohrani roditelji čija su primanja po članu obitelji manja od 1000 kuna, plaćat će 40 posto nižu cijenu vrtića, a oni s primanjima od 1000,01 kuna i više, 30 posto nižu. Gluhonijemi i roditelji s 80 i više posto invalidnosti plaćat će cijenu vrtića umanjenu za 60 posto dok će roditeljima za treće i više djece vrtić biti besplatan. Gradska uprava jučer je donijela i odluku o novčanoj pomoću za opremu novorođenog djeteta. Iznos od 4000 kuna dobivat će samo oni koji žive u Osijeku najmanje godinu dana od rođenja djeteta.

– Bilo je primjera da se roditelji s drugih prostora prijave dva dana prije rođenja djeteta i uzmu naknadu, nećemo tolerirati izigravanje zakona – rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije