Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije se javljao kontroli leta

Dva hrvatska MiG-a po nalogu NATO-a presrela britanski civilni zrakoplov

MiG
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
01.07.2015.
u 18:56

MiG-ovi su ga presreli u neposrednoj granici sa Slovenijom te ga ispratili do granice BiH

Dva hrvatska borbena zrakoplova MiG 21 danas su po zapovijedi nadležnog zapovjedništva NATO-a presrela civilni zrakoplov koji je ušao u hrvatski zračni prostor, izvijestio je MORH.

Bila je riječ o putničkom avionu Airbus 321 britanske kompanije Monarch Airlines koji je bio na letu iz Frankfurta prema jugoistoku Europe i nije se javljao kontroli leta već na području Slovenije. MiG-ovi su ga presreli u neposrednoj granici sa Slovenijom te ga ispratili do granice BiH, nakon čega su se vratili na Pleso.

"Cjelokupni zračni prostor NATO-a jedinstven je prostor i sve snage brzog odgovora koje provode zadaće air policinga djeluju koordinirano i sinkronizirano pod zapovijedanjem NATO CAOC-a (Combined Air Operations Centre), koje je nadležno za pokretanje procedure presretanja", priopćili su iz MORH-a.

>> Sudar MiG-ova: Saslušani svjedoci, iskazi i dokazi tajni

>> Detonacije preplašile Zagrepčane, MiG-ovi probili zvučni zid

Komentara 59

Avatar popajce
popajce
19:05 01.07.2015.

vidi ti,vidi.nema sale sa nasim migovima,nisu oni za dzabe onolike zvucne zidove isprobijali

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:07 01.07.2015.

Provjerava NATO naše Migove, dali te krndije još rade..

OP
opančar
19:25 01.07.2015.

a zakaj se nisu javljali kontroli leta, to ništ ne piše, il nas Englezi smatraju nekim prčijima, neznam dal bi se javili ruskoj kontroli leta da su ušli na ruski teritorij.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije