Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Dva bljeska na nebu nad Europom nisu NLO-i nego - satelit

– Djelovalo je poput nagloga izboja repa kometa. Potom se, samo malo slabije, isti takav fenomen pojavio nešto više na nebu.

Komentari 4

Avatar DoubleW
DoubleW
16:04 20.10.2009.

Ne mrem vjerovat kojeg li glupog obrazloženja. Neka je i bio satelit, ali ove gluposti o odbacivanju viška goriva noseće rakete ,a kasnije se vjerojatno po njihovoj priči satelit sam lansirao, bez rakete?

VL
NA
Nazbilj
16:57 20.10.2009.

@ DoubleW Ne moraš vjerovati ... progooglaj i nauči nešto o raketnoj tehnologiji koja se koristi danas. Rakete su modularne, tj. imaju više stupnjeva i to iz vrlo praktičnih razloga. Kada izgori gorivo u jednom stupnju on se odbacuje kako nebi predstavljao nepotrebni teret. Osim toga, gorivo se nikada ne toči na knap, tako da je moguće da u nekim od modula ostane goriva kod odbacivanja. Ne tvrdim ja da nema ili ima vanzemaljaca, ali ne treba pretjerivati.

VL
BE
beni
21:21 20.10.2009.

cuj..... od kada su se laici pocel bavit istrazivanjem.. da bi se vidjela svjetlos od finske do italie,, raketa bi trebala bbit najamnje 100 kilometara duzine.... na ovoj slici se vidi kosmos,, tam di covejek jos nije bio a samo moze nagadjat.. Ne misajte se u Bozije odredjenje..

VL
Avatar DoubleW
DoubleW
16:21 22.10.2009.

@Nazbilj A onda je satelit naglo u zavoju PARALELNO skrenuo u lijevo za 20°, te je kod Oriona ponovo natočio gorivo, a zatim je TELEPATSKI javio Nazbilj-u da je to tak i da obavijesti ostale tj. mene da bi valjalolo proučiti 1. i 2. tom raketne fizike i da će nam sve biti jasno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.