Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK NEPOZNAT

Dva američka vojnika poginula u padu helikoptera u Afganistanu

Ilustracija
Foto: Philipp Schulze/DPA/PIXSELL
20.11.2019.
u 08:46

Preliminarna izvješća pokazuju kako nema naznaka da je pad prouzročila neprijateljska vatra.

 Dva američka vojnika poginula su u padu helikoptera u Afganistanu u srijedu, priopćile su američke snage u toj zemlji. 

Uzrok nesreće zasad nije poznat i pokrenuta je istraga. Međutim, preliminarna izvješća pokazuju kako nema naznaka da je pad prouzročila neprijateljska vatra.

Nikakvi drugi detalji nisu objavljeni, ali je lokalni dužnosnik Mohamad Kasim Sediki iz jugoistočne pokrajine Logar rekao da se nesreća navodno dogodila tijekom noći u okrugu Čark na istoku zemlje.

U poruci na WhatsAppu talibani su ustvrdili da su srušili američki helikopter. Oni redovito preuzimaju odgovornost za padove helikoptera i dronova ne navodeći dokaze.

Od početka 2019. godine u sukobima u Afganistanu smrtno je stradalo 19 američkih vojnika.  

Trenutačno je u Afganistanu raspoređeno oko 12.000 američkih vojnika.

Ključne riječi

Komentara 1

MP
miroslav.petkovic.7564
09:52 20.11.2019.

Zali boze tih vojniika sto ginu nizasto. ameri moraju uciti od Rusa kako se prave avioni ili helikopteri. Stalno im padaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije