Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Dužnosnik Hamasa: Moguće postići primirje u roku od 48 sati

07. siječnja 2009. u 16:37 1 prikaza

Viši dužnosnik Hamasa u Gazi rekao je u srijedu za jedan izraelski internetski portal da je moguće postići primirje s Izraelom u roku od 48 sati.


UN: Čak 50 posto žrtava u Gazi su žene i djeca

Izraelci i Palestinci 'ratuju' i na internetu

"U svjetlu diplomatskih napora koji se sada poduzimaju uvjeren sam da ćemo uspjeti u nalaženju formule prihvatljive za obje strane u roku od 48 sati", rekao je Ahmed Yousef, viši politički dužnosnik Hamasa i savjetnik smijenjenog premijera Ismila Haniye za izraelski portal Ynet.

No on je ponovio Hamasove zahtjeve za uspostavu primirja, uključujući prestanak izraelskih napada i blokade koju je nametnuo Izrael za Pojas Gaze. On je također zatražio okončanje međunarodnog bojkota njegovog pokreta.

On je rekao da pokret još uvijek raspravlja o prijedlogu za razmještanje međunarodnih snaga na granici s Egiptom iako je jedan neimenovani pripadnik oružanog krila Hamasa da se nikada neće pristati na takav prijedlog.

"Mi ne želimo izraelsku okupaciju zamijeniti stranom okupacijom", rekao je Yousef i kasnije prkosno dodao: "Nikada nećemo odustati. Ili ćemo pobijediti ili umrijeti".

(Hina)


12 dana rata: Napadi i žrtve

27. 12. 2008. Početak izraelske invazije. Ubijeno 225 Palestinaca. 28. 12. 2008. U napadu na džamiju ubijeno pet djevojčica iz iste obitelji. 29. 12. 2008. Napadnuto Islamsko sveučilište i izbjeglički logor. 1. 1. 2009. Bombardirane zgrade vlade, ubijen jedan od vođa Hamasa. 3. 1. 2009. Kopnene snage ušle u Gazu. Hamas raketirao Ashkelon.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?