Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dužnosnik Hamasa: Moguće postići primirje u roku od 48 sati

07.01.2009.
u 16:37

Viši dužnosnik Hamasa u Gazi rekao je u srijedu za jedan izraelski internetski portal da je moguće postići primirje s Izraelom u roku od 48 sati.


UN: Čak 50 posto žrtava u Gazi su žene i djeca

Izraelci i Palestinci 'ratuju' i na internetu

"U svjetlu diplomatskih napora koji se sada poduzimaju uvjeren sam da ćemo uspjeti u nalaženju formule prihvatljive za obje strane u roku od 48 sati", rekao je Ahmed Yousef, viši politički dužnosnik Hamasa i savjetnik smijenjenog premijera Ismila Haniye za izraelski portal Ynet.

No on je ponovio Hamasove zahtjeve za uspostavu primirja, uključujući prestanak izraelskih napada i blokade koju je nametnuo Izrael za Pojas Gaze. On je također zatražio okončanje međunarodnog bojkota njegovog pokreta.

On je rekao da pokret još uvijek raspravlja o prijedlogu za razmještanje međunarodnih snaga na granici s Egiptom iako je jedan neimenovani pripadnik oružanog krila Hamasa da se nikada neće pristati na takav prijedlog.

"Mi ne želimo izraelsku okupaciju zamijeniti stranom okupacijom", rekao je Yousef i kasnije prkosno dodao: "Nikada nećemo odustati. Ili ćemo pobijediti ili umrijeti".

(Hina)


12 dana rata: Napadi i žrtve

27. 12. 2008. Početak izraelske invazije. Ubijeno 225 Palestinaca. 28. 12. 2008. U napadu na džamiju ubijeno pet djevojčica iz iste obitelji. 29. 12. 2008. Napadnuto Islamsko sveučilište i izbjeglički logor. 1. 1. 2009. Bombardirane zgrade vlade, ubijen jedan od vođa Hamasa. 3. 1. 2009. Kopnene snage ušle u Gazu. Hamas raketirao Ashkelon.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije