Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoželjni kadar?

Duspara: Smijenjeni su jer nisu opravdali visoke plaće

duspara
Saša Zinaja
19.10.2010.
u 16:14

Primanja prvog čovjeka Brod-plina D. Pudića s kojim je krenula promjena, bila su 30.000 kuna bruto, a V. Bambira 35.000 kuna, kaže gradonačelnik.

Samo nekoliko dana nakon što je s mjesta čelnog čovjeka Brod-plina smijenjen Dalibor Pudić, ista sudbina zadesila je i Vinka Bambira, dugogodišnjeg direktora slavonskobrodskog Vodovoda koji je već desetak mjeseci na bolovanju.

– Može gradonačelnik Mirko Duspara činiti što god želi, ja tu ništa ne mogu – kratak je Bambirov komentar na otkaz s rehabilitacije u toplicama.

Dobio novu dužnost

Na njegovo mjesto postavljen je Marko Blažević, koji dužnost v.d. direktora Vodovoda obnaša od prosinca prošle godine. U toj kadrovskoj promjeni, kaže gradonačelnik, ništa nije sporno.

– Bambir je imao mandat direktora do 17. listopada, a nakon toga na mjesto direktora izabran je novi čovjek. Vodovod je tijekom 2009. ostvario gubitak od oko 10 milijuna kuna, a u prvih 6 mjeseci ove godine gubitaka nema, pa je logično da smo se odlučili za ljude koji racionalno obavljaju svoj posao – kaže Duspara, napominjući da Bambir nije dobio otkaz već je samo raspoređen na novu dužnost unutar tvrtke sukladno svojoj stručnoj spremi. Ipak, Bambirov i Pudićev odlazak s čelnih pozicija gradskih tvrtki mnogi vide kao Dusparino rješavanje njemu nepoželjnih kadrova. Pudićev je grijeh, prema kuloarima, što je iz HSP-a nedavno prešao u HSP dr. Ante Starčević. 

– Ne zanima me koji je direktor u kojoj stranci, dapače, bilo bi dobro da su apolitični, ali Pudić je napravio velike propuste u poslovanju i Gradsko vijeće je tražilo da se poduzmu određeni koraci – odbacuje Duspara takve priče.

Utvrđene nepravilnosti

Prema nalazu državne revizije, dodaje, Pudić je zadužio Brod-plin za 23 milijuna kuna bez odobrenja Gradskog vijeća, a potom je čak dio tog novca iskoristio za plaćanje tekućih obaveza prema dobavljačima umjesto za investicije. Nije provodio javne natječaje za konzultantske, marketinške i odvjetničke usluge, a tvrtku je dodatno zadužio mjenicama koje je izdavao dobavljačima. D. Pudić, zaključuje Duspara, imao je bruto plaću oko 30.000, V. Bambir 35.000 kuna, a njih radom nisu opravdali.

Ključne riječi

Komentara 7

14
14words
11:59 20.10.2010.

svaka čast!!

MM
Mladen Miletić
12:38 20.10.2010.

Primitivizam balkana i tobožnjeg poduzetništva Duspara: Smijenjeni su jer nisu opravdali visoke plaće kada če smjeniti nekoga u politici kada ne opravdju preniske plače i mirovine ??? Visoke plače od 30 ili 35 tisuča su samo na balkanu u njemačkojj čovjek zaradi za isti posao 7 - 10 puta više i nitko o njemu u novinama ne piše da nisu opravdali pred kime se to opravdava ta zarada ???

DO
dolmir
11:51 20.10.2010.

Iskreno čestitam! Ovo je nešto što vrlo rijetko čitam u našim tiskovinama. \"Smijenjeni jer nisu opravdali visoke plaće\" ovakve naslove u lijepoj našoj treba uokviriti i na pano staviti. Konačno jedan hrabar gradonačelnik, a postupak hvale vrijedan, mada sam siguran da će biti u nemilosti i novinara i političkih stranaka. Kad ovakvih napisa buke malo više po novinama siguran sam da će i ova banana državica krenuti pravim putem... Pitam se koliko bi kojekakvih \"lezilebovića\" trebalo smjeniti jer doista ne opravdavaju svoje visoke, visoke plaće... Ovaj primjer je iskra u svemiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije