Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavidan rezultat

Duspara primio uspješne kajakaše Kajak-kanu kluba 'Olimpik'

Članovi kajak kluba Olimpik (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
09.07.2013.
u 17:06

Gotovo je prava senzacija što su dvojica šesnaestogodišnjaka uspjeli osvojiti 1. mjesto u kvalifikacijama i direktan plasman u finale pobijdivši znatno jaču konkurenciju uzrasta od 17 i 18 godina.

Zavidni sportski rezultati koje su članovi slavonskobrodskog Kajak-kanu kluba \"Olimpik\" zabilježili u posljednje vrijeme i organizacija Kupa Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore bili su glavni povod njihovom današnjem prijemu kod gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare.

Naime, iz Poljskog grada Poznana u kojem je pred kraj lipnja održano Europsko kajakaško prvenstvo na mirnim vodama za juniore i seniore do 23 godine mladi kajakaš Antun Novaković u finalnoj je utrci zajedno sa svojim partnerom Zagrepčaninom Jakovom Radoševićem postigao odličan rezultat osvojivši 9. mjesto u Europi u konkurenciji od ukupno 34 države. Gotovo je prava senzacija što su ova dvojica šesnaestogodišnjaka uspjeli osvojiti 1. mjesto u kvalifikacijama i direktan plasman u finale pobijdivši znatno jaču konkurenciju uzrasta od 17 i 18 godina.

Na istom prvenstvu Antun je dobar rezultat ostvario i u vožnji na 500 i 200 metara sa drugim partnerom Lukom Mujkićem. U vrlo teškim uvjetima veslanja uz orkanski vjetar i ogromne valove u obje utrke plasirali su se u B-finale i osvojili 6. odnosno 7. mjesto. Utrka je održana na jezeru Malta inače znanom po vjetru, velikim valovima i brojnim prevrnućima kajaka. Brođanin Antonio Martić na Europskom prvenstvu se natjecao u vožnji kanua jednokleka na 1000, 500 i 200 metara, a u tri polufinalne utrke bio je sedmoplasirani, te se tako svrstao među 20 najboljih kanuista Europe.

Mladog brodskog kajakaša Antuna Novakovića nakon uspjeha u Poljskoj očekuje Svjetsko juniorsko prvenstvo u Kanadi već početkom kolovoza., te natjecanje \"Olimpijske nade\" u Slovačkoj sredinom rujna, kao i nezaobilazno Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Kajak-kanu klub \"Olimpik\" trenutno je zaokupljen organizacijom 1. kupa Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore koji će se održati na jezeru Petnja pokraj Slavonskog Broda 20. srpnja. Uz kajak-kanu vožnje članovi kluba su najavili i atraktivne \"Dragon boat utrke\" u kojima će moći sudjelovati i dobro se zabaviti svi posjetitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije