Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Duspara: Negativna kampanja nekima je ipak dala rezultate

mirko duspara
Ivica Galović/Pixsell
20.05.2013.
u 09:43

Aktualni brodski gradonačelnik za novi će se mandat boriti u drugom krugu s kandidatom HDZ-a Draganom Jelićem.

Na izborima za gradonačelnika Slavonskog Broda najviše glasova dobio je kandidat grupe birača Mirko Duspara (40,12 posto). Aktualni će se gradonačelnik tako za treći mandat na čelnoj poziciji u gradu morati boriti u drugom krugu s kandidatom HDZ-a Draganom Jelićem koji je osvojio 31,19 posto glasova. Treći je bio Roberto Lujić iz SDP-a s osvojenih 14,87 posto. Duspara ne krije kako je pobjedu očekivao već u prvom krugu.

– Očito je kako je negativna kampanja i ono što se tijekom samog izbornog dana događalo na biračkim mjestima dalo rezultata. Što se tiče Gradskog vijeća, možda je ovo prilika da SDP i HDZ napokon i javno pokažu da su u jednoj dobroj koaliciji. Pružam ruku i jednoj drugoj strani, da napravimo nešto dobro za grad – rekao je Duspara.

Na izborima za Gradsko vijeće Slavonskog Broda Kandidacijska lista grupe birača s Mirkom Dusparom osvojila je 28,46, a koalicija HDZ, HSP-AS i HSLS 28,30 posto glasova. Izborni prag prešla je još i koalicija SDP-HNS sa 16,64 posto. Kandidat HDZ-a Dragan Jelić ulazak u drugi krug ocijenio je velikim uspjehom, s obzirom na to da je u politiku ušao tek prije dva mjeseca.

– Kampanju ćemo voditi na isti način kao i dosad, bez podmetanja i ružnih riječi. U prvi plan stavit ćemo projekte s kojima želimo vratiti optimizam u Slavonski Brod. Uvjeren sam da će građani to znati prepoznati – rekao je Jelić.

Aktualni župan Danijel Marušić (HDZ) već je otvorio pobjednički šampanjac jer je novi mandat osigurao već u prvom krugu. Naime, Marušić je na izborima za župana Brodsko-posavske županije osvojio 51,59 posto glasova, ispred Bore Grubišića (HDSSB) sa 14,62 posto.

– Hvala svima koji su me podržali, neću iznevjeriti njihovo povjerenje. Već sutra nastavljamo raditi dalje za dobrobit naše županije i svih građana koji u njoj žive – rekao je Marušić.

Na izborima za županijsku skupštinu pobijedila je koalicija HDZ, HSP-AS i HSLS sa 39,62 posto glasova ispred Kandidacijske liste grupe birača nositelja Mirka Duspare s 13,44 te koalicije SDP-HNS sa 13,24 posto glasova birača. Kandidat koalicije SDP-HNS Mario Vučinić rekao je da nije previše zadovoljan rezultatima izbora.

– Kada je u pitanju županijska skupština, naša je lista podbacila. Nismo ni izbliza ponovili rezultat otprije četiri godine. Što se tiče moje kandidature za župana, zadovoljan sam osvojenim trećim mjestom jer obično se kaže kako se prvi mačići bacaju u vodu – istaknuo je Vučinić.

>>Marušić već slavi, Duspara i Jelić u drugi krug

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije