Epilog sukoba

Duspara gubi nadzor nad Vijećem, Pravaši: Izdaja!

hsp
05.08.2010.
u 17:07

Zbog sukoba sa središnjicom šestorica gradskih, devetorica županijskih i 36 općinskih vijećnika promijenili su stanačke boje i potpisali pristupnice HSP-a dr. Ante Starčević

Hrvatska stranka prava u Slavonskom Brodu je na koljenima – šestorica gradskih, devetorica županijskih te čak 36 općinskih vijećnika izašla su iz stranke i potpisala pristupnice HSP-u dr. Ante Starčević kojeg predvodi nekadašnja saborska zastupnica Ruža Tomašić. Među novim/starim pravašima su i donedavni potpredsjednik HSP-a dr. Tomislav Vlajnić te Mijo Golubičić, predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

Novi odnos snaga

Njih su dvojica prije nekoliko dana, nakon sukoba s brodskim gradonačelnikom i predsjednikom gradskog HSP-a Mirkom Dusparom izbačeni iz stranke. – Brodska podružnica Hrvatske stranke prava u posljednje se vrijeme pretvorila u servis samo jednog čovjeka, Mirka Duspare, koji svojom bahatošću i nepotizmom pokušava cijeli grad pretvoriti u svoj feud. Kada smo se pobunili protiv takvog načina ponašanja, koji je štetan za sve građane Broda ma koje oni političke orijentacije bili, izbacili su nas bez saslušanja i bez našeg očitovanja iz stranačkog članstva. To tako neće ići jer Duspara i Ante Đapić trebaju znati da, dok smo mi u politici, neće moći tako lako provesti svoje naume – kaže predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić. Taj transfer u potpunosti mijenja odnos snaga u Gradskom vijeću kojim je do sada HSP vladao sa 12 svojih te četiri SDP-ova vijećnika koji se nazivaju tehničkom podrškom.

Vijeće izgubilo formalnost

Potpisivanjem pristupnica Duspara više nema većinu u Gradskom vijeću, i za svaku svoju odluku koja premašuje iznos od milijun kuna trebat će odobrenje Gradskog vijeća, što više neće biti tehnička formalnost kao do sada. - Gradske tvrtke imale su nadzorne odbore u obliku samo jednog čovjeka, Mirka Duspare, a to više tako ne ide – rekao je Golubičić. Postupak dojučerašnjih stranačkih kolega u HSP-u nazivaju izdajom. – HSP u Brodu i županiji izdali su ljudi koji su u HSP-u obnašali visoke funkcije. Interesne skupine idu prema svom tvorcu, HDZ-u – rekao je HSP-ov povjerenik za Brodsko-posavsku županiju Mladen Leovac.

Ključne riječi
hsp

Komentara 4

BA
Bandit
11:38 06.08.2010.

Ma to nije vise HSP to je banda lopova ,da se mene pita trebalo bi ukinuti financiranje svih stranaka u Hr,nek se financiraju sami od svoji clanova...

OB
-obrisani-
17:15 05.08.2010.

kako je moguće da se na stranačkoj listi dobije glas koji postane tvoj a dobila ga je stranka. i onda kreće trgovina a to predvodi hdz. kad je hdz skužio da pravaši više nisu trojanski konj kao u vrijeme đapića sad imaju novog konja ružu tomašić

BR
brkica2
00:40 06.08.2010.

Nekada je bio demokratski centralizam, sada je to stranačka stega. Ima li razlike? Narod je FUKARA i treba ga je..at. Narod voli kad ga netko laže, a kad popuši onda ponovo bira onog radi koga je popušio. Tako mu i treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije