Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD

'Donijeli su plahte i kavu, ali još sam u zatvorenom hotelu'

16.06.2015., Split, Hotel Zagreb , Duilovo, reportaza o problemima stanara- branitelja koji zive u objektu. Na slici Djuro Kadezebek. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
18.06.2015.
u 10:30

Ministarstvo branitelja za slučaj krivi Ministarstvo obrane

Ljudi zovu, ne mogu vjerovati da se ovo događa, a dva su nam čovjeka, od kojih je jedan svećenik, jutros donijela plahte, sokove, kavu i toaletni papir – kazao nam je jučer ratni veteran Đuro Kadežabek, invalid bez obje noge kojega je, kako smo pisali, Ministarstvo branitelja, upućujući ga na tretman u barokomori u Splitu, smjestio u hotel Zagreb koji je zatvoren. Ondje boravi sa suprugom Anicom, a nema im tko ni skuhati ručak.

Ministarstvo branitelja pak za slučaj krivi Ministarstvo obrane, koje ih nije obavijestilo da će hotel u državnom vlasništvu preuzeti tvrtka Pleter te da u njemu neće biti moguć boravak.

– Kada smo saznali, Kadežabeku smo ponudili pansion u hotelu Dalmina u Splitu ili hotelu Katarina u Dugopolju. Odbio je jer nema automobil – pišu u očitovanju. No Kadežabek tvrdi da to nije istina.

– Ponudili su samo 20 kilometara udaljeno Dugopolje, a nemamo auto. Zato ostajemo ovdje jer liječenje ne smijem prekidati – kazao je.

>> Branitelj u kolicima došao 
na liječenje u Split pa ostao u zatvorenom hotelu bez hrane

Foto: Alcatel

Komentara 3

CR
cro90
10:53 18.06.2015.

Absurd je, da u Zagrebu stoji Barokomora u Poliklinici koja nije u sustavu HZZO, a bolesnog veterana iz Pakrac se salje cak u Split na ljecenje...

OG
Oger
10:57 18.06.2015.

Zanimljivo da nitko ne pita "za zdravlje" direktora hotela - umirovljenog generala HV Marijana Marekovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije