Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.02.2015. u 15:45

Drobac je trebao pozvati u studio društvene analitičare i političare

Ovaj put dramatičan i pomalo kataklizmičan glas urednika Dnevnika Đurice Dropca imao je jako dobro pokriće u stvarnosti. Malo je nedostajalo da dođe do sukoba branitelja, koji već više od tri mjeseca prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja, i protuprosvjednika, koji su krenuli prema njima pod geslom "Dosta je terora šatoraša". Stekao sam dojam da su dva suprotstavljena tabora "napaljena" na bliski kontakt i sve ono što takva neprirodna blizina može donijeti. Jake policijske snage spriječile su da dođe do sukoba, da udari Hrvat na Hrvata. Više se na ulicama ne sukobljavaju samo navijači Hajduka i Dinama nego i politički neistomišljenici. Reporteri i kamermani HTV-a bili su dobro raspoređeni pa su nam tu napetu atmosferu jako dobro dočarali. Šteta što je cijela ova mučna scena na zagrebačkim ulicama završila samo na izvješćima. Drobac je trebao pozvati u studio društvene analitičare i političare. Imali bi što reći i premijer Zoran Milanović i šef oporbe Tomislav Karamarko. Stanje u društvu kritično je i nitko ne može zatvarati oči pred onim što se događa. Kada su ljudi nezadovoljni, kada su podijeljeni na naše i njihove, dovoljan je i banalan povod da se sve to zapali. Pogotovo u predizborno vrijeme. Na drugoj strani, ulica se nikada ne može posve kontrolirati. Koliko god u ovom trenutku napetosti odgovaraju HDZ-u i SDP-u jer antagoniziranjem dvaju političkih polova oni profitiraju, to se može oteti kontroli i dovesti do potpunog kaosa. A onda će stvarnost biti još dramatičnija od krajnje dramatičnog glasa Đurice Dropca. 

MINUS

HTV izvješćuje da od posljedica pušenja svake godine u Hrvatskoj umre 10.000 ljudi. Nažalost, više nitko ne problematizira to što se u kafićima još uvijek nesmetano truju nepušači.

PLUS

Dnevnik HTV-a. Uvijek je lijepo vidjeti novinara javne televizije na terenu. Reportažom iz Dnjepropetrovska Zoltan Kabok dočarao nam je o kakvom je ratu zapravo riječ. 

>> Svi smo na gubitku jer se fokus problema izmiče na sporedna pitanja i na krive adrese 

>> U 'antibraniteljskoj' koloni bila su i trojica provokatora koji s htjeli izazvati sukobe

Komentara 71

Avatar comparator
comparator
15:58 23.02.2015.

Zapanjen sam bezobzirnosti pozivanja na sukob od strane HTV-a Oni žele krv ali mi branitelji ne !

CA
campa
16:10 23.02.2015.

Drobac nije stanje analizirao do kraja ili pokušao razjasniti.Tko stoji iza pokušaja kaosa u Hrvatskoj.Tko planira i osmjeruje događanja.Na početku su to bili sukobi skupine navijača i pokušaj nametanja sukoba sjevera i juga Hrvatske.Između toga godinama su se u javnost plasirale teze o lažnim braniteljima,o braniteljima alkoholičarima ,narkomanima i kriminlcima.To do sada bila dnevno bombardiranje po ljudima koji su stvorili Hrvatsku i sada netko ciljano usmjerava nezadovoljstvo prema braniteljima.Dnevno slušamo političare kako je ovo bio građanski rat amnestirajuči srbe i ideju o velikoj srbiji marginalizirajuči doprinos branitelja u domovinskom ratu.Namjerno se dnevno dezinformira javnost o velikim mirovinama a ne govori se o tome da iste koristi možda 5% branitelja teških invalida.Kriminalizaciju svakako podržava vladajuča garnitura političara koja očito provodi nečiju politiku i zamisli.Ako vlada i dalje bude njemi svjedok događanja i ako dođe do sukoba ona če snositi odgovornost jer je sasvim očito da doprinos branitelja u stvaranju države je podcenjiv i omalovažavajući.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
16:13 23.02.2015.

ovo je srbija...viču "demokrate" i štovatelji svega ispravnog ...a u režiji sdp-a !!!! zar nije više dosta tih komunističko-četničkih umobolnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije