Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Pitra
Povratak na članak

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Godinu i pol zatvora zbog nestručno obavljenog poroda

Dominic Pitra (7) danas je nepokretan, no za njegovo stanje, prema presudi, nije kriv dr. Balenović, nego dr. Đurić

Komentari 20

AN
AnkaAnka
15:25 26.06.2014.

Ništa čudno za Merkur. Ja sam tamo rađala 16 sati. Nigdje nikoga da pomogne. Prešetavali se Podobnik, Ciglar... i ostala ekipa, nitko da vas pogleda. I kad priđu rodilji odnose se gore nego prema životinji. Očito je trebalo platiti pažnju. Srećom je sve prošlo ok. Dežurni liječnik je slavio imendan, Josip mu je ime, pa nije bilo vremena za porod. Dijete rođeno bez plača, okupila se ekipa, odveli ga na Rebro. Danas nema nikakvih problema. Ali u otpusnom pismu ni slova o problemima kod poroda. To je očito bila takva ekipa. Nadam se da danas nije.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
15:25 26.06.2014.

....a koliko je djece i života roditelja upropašteno da NIKAD nije bilo kazne.

VL
Avatar navijač
navijač
15:09 26.06.2014.

Koliko bi im taj sudac Krešić dosudio da su tako upropastili njegovo djete sram ga bilo !

VL
UF
ufrm
15:43 26.06.2014.

Mesari a ne doktori a tako i izgledaju i onda se cudimo koliko cijene (cast jako rijetkim iznmkama) nase dr vani.

VL
PR
Presto
17:00 26.06.2014.

Dakle, ja sam malom Dominicu uplatio jednokratno veću svotu novaca i plakao sam cijeli dan nakon članka. Dijete je jednostavno preslatko. Upoznao sam mu oca - divan čovjek. Svake godine mi čestitaju Božić i stegne mi se srce za Dominika - suze krenu i jedino što mogu je dobro se isplakati. Kako ovi doktori mogu mirno spavati, kako??? To su čudovišta koja u manje 'civiliziranim' društvima presudu ne bi čekali u sudu. Koja seljačka faca ovog doktora - izgleda kao majstor kobasičar. Privatni ginekolozi zarađuju i 10000 EUR-a mjesečno. Što je onda radio u bolnici?

VL
Avatar ilikebacon
ilikebacon
18:01 26.06.2014.

A bolnica? Gdje je odgovornost bolnice u kojoj svatko radi sto hoce. Trebalo bi zatvoriti cijelu bolnicu zbog ovoga i tko zna koliko jos slucajeva. Bogu hvala, nasa kcerkica se rodila u Kanadi gdje smo imali privatnu sobu i medicinsku sestru i dva doktora stalno uz nas, pri tome to se ne placa dodatno vec je pokriveno zdravstvenim osiguranjem. Tko ce sada pomoci tim ljudima da se brinu za dijete, trebalo bi sudski odrediti da bolnica snosi trosak svega vezano uz to dijete do kraja zivota.

VL
PR
Presto
22:46 26.06.2014.

Molim osobu koja lupa minuse da posjeti psihijatra prvom prilikom, a s obzirom da je ovo anonimno nećemo saznati tko je dotična gnjida koja nema sažaljenja nad teškom tragedijom djeteta. Sada je valjda jasno kako uvijek ima ljudi koji bi i danas djecu trpali u vagone a opravdavali dr. Mengelea.

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
15:37 26.06.2014.

Živim u Ogulinu, ali u našoj maloj. siromašnoj provincijskoj bolnici toga nema, bar ne u tim razmjerima, još uvjek je na cijeni ljudskost,

VL
DU
dudicica
23:04 26.06.2014.

apsolutno,ako je kriv ,treba platiti ostetu i majci za slomljeno rebro,a za djete nema govora-sve terapije i uzdrzavanje.kao privatni DR.sigurno ima osiguranje,barem je tako u Njemackoj.u HR-oj se jos puno toga radi jako primitivnog shvacanja.dijete je do kraja zivota ovisan o tudjoj njezi.kako dugo u opce ima zivotni vijek ,radi neodgovornosti doktora ?

VL
JA
james49
16:32 26.06.2014.

Ma nisu to naši doktori mogli napraviti! To je sigurno crvena sabotaža!

VL
DU
Deleted user
11:27 27.06.2014.

Moja kćer ima 7 šavova na glavi koje je zaradila dok je još bila u meni i to joj je napravio dr. Podgajski svojim diletantizmom u bolnici Merkur. Strahota je kako se osoblje na ginekologiji obnaša prema trudnicama. Porod ti dođe ko odlazak u konc logor, a ne išćekivanje jednog od najvažnijeg trenutka u vlastitom životu. Kod nas to nisu opstretičari, to su ništa drugo nego obični šinteri koji mrze svoj posao. Zajedno sa sestrama na svojim odjelima. Sestri Zorki u Merkuru je bilo važnije imati tulume svaku svoju noćnu smjenu sa preglasnom muzikom na hodniku ispred sobe sa dojenčadi, nego osigurati mir i djeci i majkama koje su netom rodile. Svaka čast rijetkim dobrim liječnicima i sestrama ... tih je stvarno, ali stvarno jako malo.

VL
IV
Ivanveliki
03:00 27.06.2014.

Pa jesam li dobro pročitao, nakon 5 godina taj čovjek smije dalje raditi u struci??? Ovo je nagrada, ne kazna.

VL
PR
Presto
00:21 27.06.2014.

Nadam se da će presuda postati pravomoćna, a zna se da u zatvorima najgore prolaze ubojice djece a ovo što je napravio dr. Đurić gore je od smrti. Također, nadam se da će ovo pohlepno psihopatsko čudovište naići na simpatičnog cimera.

VL
ZA
zahira45
15:58 26.06.2014.

Sve nam je katastrofa jer je čovjek degradirao na svim razinama: moralnoj, profesionalnoj... Treba nas jednostavno zbrisati sa lica zemlje.

VL
LI
liliZG
09:29 27.06.2014.

i moje prvo je moglo tako završiti da se na porodu nije pojavila prijateljica moje familije i za ruku dovela ginekologicu koja je imala ambulantu i na kraju je presudila da me odvedu na carski, da nije bilo nje, tko zna kako bi sve to završilo, ...vjerojatno kao i ovaj dječak iz gore navedenog članka.. za razliku od prvog poroda, ekipa na drugom je znala točno što radi i sva ograničenja i mogućnosti, svaka im čast zbog toga. sve mi to nekako izgleda na kolo sreće, treba je imati da dopadneš u ruke kad je dežuna ona koja zna što radi...

VL
IV
Ivanveliki
23:43 26.06.2014.

Jedan od 1000 slučajeva u našim bolnicama koji je uopće došao na sud. Često ne možete naknadno ništa dokazati kao sto su izjave (čitaj: laži), neadekvatne postupke, zanemarivanja i pogreške koje su namjerno ili slučajno (što ih ne opravdava) učinili tijekom liječenja. Kada i nakon smrti pokušate nešto pokrenuti suočavate se s netočnim podacima, nespomenutim prigovorima na liječenje i neevidentiranim odgovorima na njih obitelji. Moj savjet je da sve sto vam kažu, a ne slažete se s time tražite napismeno s potpisom i ovjerom... Treba već jednom stati na kraj nesavjesnom liječenju u hr!

VL
DU
Deleted user
11:51 27.06.2014.

Pitam se koji je bio razlog da je privatni liječnik porađa u državnoj bolnici? Mnogi budući roditelji odlaze na kontrole privatnicima koji nemaju uvjete izvesti trudnoću do kraja, nego za kraj, odnosno porođaj, koriste bolnice. Bolnički liječnici ne žele se miješati u to jer je privatnik pokupio pinku, a njima bi to bio dobrovoljni rad. I ovako sat rada bolničkog liječnika vrijedi manje od malih ćevapa i piva.

VL
NE
neki
17:53 26.06.2014.

Moja najdraža je bila nezadovoljna u dva poroda u dvije zagrebačke bolnice, pa smo treće otišli u privatnu polikliniku i bili jako zadovoljni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.