Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad do 67. godine
Povratak na članak

Dulji radni vijek desetkovat će umirovljenike

Od iduće godine ubrzano će se ujednačavati radni vijek muškaraca i žena, kako bi se izjednačio 2023. Takav znak emancipacije bit će gorka satisfakcija ženama, koje su za isti posao, prema statistikama, u Hrvatskoj plaćene 11 posto manje od muškaraca.

Komentari 21

Avatar abakus
abakus
20:18 21.04.2016.

Mirovine treba sasvim ukinuti. Zaista nije u redu da djeca ljudi koji su se žrtvovali da bi ih rodili, odgojili i podignuli (pri čemu su imali ne samo manje vremena i novca za sebe nego su im i karijere trpjele) svojim radom hrane ljude koji sami nisu htjeli imati djecu i koji su svoj životni vijek lagodno proživjeli, bez ikakvih obveza i briga, s novcem od plaća koje su trošili samo na sebe. Ukinuti mirovine, pa da vidimo kako će najednom svi poželjeti imati vlastitu djecu i kako će se i te kako pobrinuti za njihov odgoj i radne navike, jer će im o tome ovisiti starost. Mirovine su najveće zlo modernoga svijeta, opterećenje gospodarstvu i uzrok demografskog sloma nacija koje su ih uvele. Treba ih jednostavno ukinuti. I to što prije. Ionako ih za koju godinu nećemo imati više iz čega financirati, prema tome, čim prije to bolje.

VL
MR
MrkiMedo
08:13 22.04.2016.

Da, nece biti lako. Ali u Europi vladaju slicna pravila i granice odlaska u mirovinu, pa zasto ne bi bilo i kod nas? Zar nismo htjeli u Europu? Svakoj zeni treba do desete godine starosti djeteta priznati staz (kao uu Njemackoj). To ne utjece na visinu mirovine, ali omogucava nesto raniji odlazak u mirovinu. Pa tko hoce, neka ide ranije u mirovinu, jer ima dovoljno staza.

VL
DU
Deleted user
09:02 22.04.2016.

Pa i danas mnogi ne dožive mirovinu! Mnogi i danas ne plaćuju mirovinski fond a imati će mirovinu po zakonu jer smo solidarna i socijalna država. Ja i slični smo puno uložili u svje obrazovanje i kasno dolazimo u poziciju rada i jednostavno po sili godina s 65 jedva imamo puni radni staž! Fali stručnjaka a mnogi se umirovljuju "po sili zakona". Mnogi mladi umirovljenjem starijih ne mogu biti zaposleni jer jednostavno nisu stručni za određena područja! Mnogo je nezaposlenih a kada se priča da postoji hiperprodukcija studenata u oodređenim područjima onda se kaže da je sveučilište "nezavisno"-produkcira kadrove za nikoga! itd.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.