Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK VLČ. SUDCA:

Duhovna obnova u ovom stresnom vremenu čovjeku treba kao lijek

'sudac_nnn_unu_190513'
20.05.2013.
u 08:41

Trodnevna duhovna obnova je bila namijenjena djelatnicima u vojnoj bazi Zemunik

Vijest da je poznati karizmatik i stigmatik vlč. Zlatko Sudac ponovno počeo sa svojim duhovnim obnovama mnoge je obradovala, a najviše gotovo tisuću vjernika koji su sudjelovali na trodnevnoj duhovnoj obnovi u Zemuniku pokraj Zadra, koja je bila rezervirana isključivo za vojsku.

– Na završetku vazmenog vremena, a uoči svetkovine Duhova, u organizaciji Vojnog ordinarijata u i vojne kapelanije Sv. Gabrijela održali smo trodnevnu duhovnu obnovu. Duhovna obnova bila je namijenjena djelatnicima u vojarni Zemunik, odnosno vojnicima, dočasnicima, časnicima, njihovim obiteljima i umirovljenicima – rekao je u nedjelju nakon završetka vlč. Sudac, vidljivo zadovoljan angažmanom i povratkom nakon gotovo tri godine.

– U vremenu poljuljanih vrijednosti i života pod velikim stresom duhovna obnova je kao lijek i kao stvarnost potrebita svakom čovjeku, napose vjerniku. Teme ljubavi, praštanja, slobode, obiteljskih vrijednosti, vjere, a sve popraćeno euharistijom, sakramentima, molitvama i adoracijom ne mogu bez ploda u našim srcima – kaže Sudac, koji se u sklopu duhovne obnove susreo i s pilotima akroskupine \"Krila oluje\", zapovjednikom vojarne i kadetima.

– Zahvaljujem organizatorima, Vojnom ordinarijatu, vojnom biskupu Jurju Jezerincu, vikaru za pastoral don Josipu Staniću, vojnom kapelanu o. Ivi Topaloviću, zapovjedniku vojarne pukovniku Karolu Lučanu, pomoćnici vojnog kapelana natporučnici Vinki Rogić – rekao je vlč. Sudac, kojemu su u realizaciji ove trodnevne duhovne obnove pomagali dugogodišnji suradnici teolog i duhovni kantautor Ivan Puljić i umirovljeni branitelj Ante Vukić.

– Od srca hvala prijatelju i suradniku Ivanu Puljiću na njegovoj karizmi ljubavi prema Crkvi, Istini i malom čovjeku te nadasve na povjerenju i podršci od prvih dana moga svećenstva pa do danas. Ivan Puljić, upravo tako čineći, pridonio je mnogo dobra i u lijepim i u teškim vremenima moga djelovanja – rekao je vlč. Sudac na kraju duhovne obnove. On će, kako doznajemo, s duhovnim obnovama vojsci i policiji, za koje duhovno skrbi Vojni ordinarijat, nastaviti i dalje u dogovoru s vojnim i policijskim kapelanima i vikarom za pastoral don Josipom Stanićem.

>> Velečasni Zlatko Sudac vodi duhovnu obnovu nakon tri godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije