Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOGODA

Duhan pod vodom, a osiguranje ne pokriva rizik od poplava

duhan
Dragutin Šantoši
20.05.2010.
u 08:08

Nastale višemilijunske štete neće imati tko namiriti jer je duhan u polju osiguran samo od posljedica tuče i oluje, a ne i poplava.

VIROVITICA, SLATINA – Ni peti dan, nakon što su prekomjerne oborine na području Virovitičko-podravske županije poplavile više tisuća hektara, voda se sporo povlači u korita rijeka i potoka, pa će štete nastale od ove elementarne nepogode biti ogromne. Da stanje bude gore, u srijedu i danas, slabija kiša ne prestaje padati, pa poljoprivrednici šesti dan ne mogu u polja.

Zbog poplava i kiša duhanski proizvođači prekinuli su sadnju duhanskih presadnica u polja, pa je neizvjesno kada će sadnja duhana na više od 4000 hektara biti nastavljena. Prema neslužbenim procjenama, pod vodom je petina od ukupnih duhanskih nasada. Nastale višemilijunske štete neće imati tko namiriti stradalnicima jer je duhan u polju osiguran samo od posljedica tuče i oluje, a ne i poplava.

Ključne riječi

Komentara 2

JU
JUBITU
08:23 20.05.2010.

Teško seljacima . . . a još teže onima koji će u ovoj godino morat svoje ovisnosti miriti ekološkim proizvodom . . . :)

VI
vidimškoj
14:31 20.05.2010.

pa normalno da ne pokriva od poplava zato pokriva od eventualne erupcije vulkana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije