Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTIO PROSVJEDNO PISMO

Dugo neviđeni kaos na ulazu u Dubrovnik: Gradonačelnik javno prozvao krivca

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
09.08.2019.
u 11:24

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ističe da Grad o odluci nije bio obaviješten "već se radi o jednostranoj odluci Lučke uprave Dubrovnik".

Prizor ispred vrata od Pila ponovno je zgrozio sve koji su se jučer našli na tom zapadnom ulazu u Grad Dubrovnik. Kako javlja Dubrovački vijesnik, mnoštvo turista prouzročilo je pravi kaos u gradu u kojem su zapela i neka vozila hitne pomoći.

Situacija kakava se u Dubrovniku nije vidjela već dvije godine zgrozila je i gradonačelnika Matu Frankovića koji je javno prozvao Lučku upravu koja je, prema njegovim navodima, i prouzročila ove gužve.

"Nažalost odlukom Lučke uprave Dubrovnik da prime brod koji je po rasporedu trebao doći u 12,30 sati na zahtjev kompanije brod je primljen u 10,00 sati te se zbog istoga automatski dogodio problem", napisao je Franković na Facebooku ističući da Grad o odluci nije bio obaviješten "već se radi o jednostranoj odluci Lučke uprave Dubrovnik". 

Kako navodi, iz Lučke uprave pravdaju se da je brod morao biti primljen zbog izvanredne situacije, sukladno Pomorskom zakonu. No gradonačelnik smatra da to nije opravdanje.

"S obzirom na to da postoje i druge luke na našoj ruti danas sam odmah uputio prosvjedno pismo CLIA-i i MSC-u budući da su ovim grubo narušili partnerski odnos s Gradom", poručio je Franković uz fotografiju nastale gužve ispred vrata od Pila.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar krkcro
krkcro
14:34 09.08.2019.

200 Kuna po osobi pa ko voli nek izvoli

Avatar Tračalo
Tračalo
14:33 09.08.2019.

i kolika je šteta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije