Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez čekanja

Duga Resa iduće godine dobiva novi vrtić za stotinjak djece

vrtic
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
26.10.2012.
u 11:42

Sada slijedi javni natječaj, a građevinski radovi trebali bi biti dovršeni do svibnja iduće godine – najavio je dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić

Vi kupujte igračke, a mi idemo graditi – poručio je gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić prilikom za sporazuma o najmu dijela prostora Učeničkog doma “Blaž Lorković” za potrebe predškolskog odgoja. Time će Dječje jaslice i vrtić iz Duge Rese dobiti novih 984 četvornih metara prostora u kojem će biti mjesta za stotinjak djece.

Čekao se glavni projekt

Ta je vijest razveselila mnoge Dugorešane, a posebno njih šezdeset koji se nalaze na listi čekanja.

– Roditelji svakodnevno dolaze i pitaju postoji li šansa za smještaj. Sretna sam što su prepoznate potrebe sredine, odnosno mladih obitelji. Kada konačno dobiju posao, mnogi se nađu pred novim, velikim problemom, gdje će smjestiti svoju djecu.

Nadam se da nećemo dugo čekati na presijecanje vrpce. Hvala svima koji su omogućili da se dvije godine stara ideja napokon ostvari – rekla je ravnateljica dugoreških jaslica i vrtića Mira Štedul. Investicija je vrijedna tri milijuna kuna. Za korištenje novouređenog prostora plaćat će se pet kuna po četvornom metru, odnosno 4920 kuna mjesečno.

– Mnogi se pitaju zašto se to već nije ostvarilo, odnosno zašto sporazum nije potpisan i ranije. Nismo to mogli učiniti sve dok nije bio riješen glavni projekt. Sada slijedi raspisivanje javnog natječaja i vjerujem da će do svibnja iduće godine građevinski radovi biti završeni – najavio je dugoreški gradonačelnik. Po tome bi od sljedeće pedagoške godine djeca mogla krenuti u novi vrtić.

Zadovoljan je i Ivan Mrzljak, ravnatelj Srednje škole Duga Resa, ustanove za koju je, kao i Učenički dom, mjerodavna Karlovačka županija.

 Na redu Rakovica

 – Mijenjanjem obrazovnih programa uspjeli smo opstati. Iako je ove godine u školu i dom bio iznenađujuće dobar upis, nismo znali što i kako dalje. Veseli što će "kvadrati viška" biti u funkciji predškolskog odgoja.

Na taj način zbrinut ćemo i dio osoblja – rekao je Mrzljak. Karlovački župan Ivan Vučić kazao je da zbog manjka djece ima neiskorištenog prostora, koji se putem natječaja daju u komercijalne svrhe.

 – Ovdje će biti mjesta za stotinjak djece što je više od potreba. Gdje god postoje uvjeti, predlažemo da se takav prostor prenamijeni u vrtić ili jaslice, jer je najgore da zjape prazni, a Karlovačka županija izići će u susret. Ovo je dobar primjer. Sličan projekt ostvarit će se i u općini Draganić. Želju da se dio školskog prostora stavi u funkciju predškolaca izrazili su i u Rakovici – kaže karlovački župan.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kravata
kravata
08:11 27.10.2012.

gdje če radit roditelji te sretne djece?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije