Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALARMANTAN APEL
Povratak na članak

Dug države za lijekove udvostručen u tri godine, prijeti prekid opskrbe

- Od siječnja nijednu kunu HZZO nije uplatio u ljekarnički sustav - ukazao je na nemoguću situaciju Mihael Furjan, predsjednik HUP-a

Komentari 4

DA
darkokrei
14:34 24.03.2021.

HDZ ekonomija

VL
SI
sisavac
13:04 24.03.2021.

ukinuti trenutni način sufinanciranja lijekova, gdje država, porezom i našim doprinosom, plaća gotovo sve lijekove. bolesni trebaju plaćati lijekove, i to ne 5 kuna za vrećicu lijekova kao sad, već malo više, barem pola cijene. prestati javnim novcem financirati proteze i ostalu opremu za ljude koji nisu u radnom odnosu, starce od 80 godina. ugledajmo se na tu njemačku, pa da vidimo zašto njihov sustav baci strganog starca od 80 godina, a naš mu ugradi umjetne kukove, i svašta nešto. kad bi lijekovi za 'bolesnike' bili skuplji, smanjila bi se potrošnja, a i cijene bi pale. sada, kad država plaća tolku cijenu, lijekovi su skupi. 3-4 puta skuplji nego u npr. srbiji, isti lijek, isto pakovanje... zašto da nas deru?!

VL
IG
igorl
13:35 24.03.2021.

Zdravstveno osiguranje placa samo trecina osiguranika. Ostali su pre-stari, mladi ili nezaposleni da bi placali. E sad - ne mogu oni biti osigurani "besplatno" nego netko mora platiti. Ako ne mislis naplatit NJIMA, mora DRZAVA platiti umjesto njih. E da - zaboravio sam napomenuti - ako dobijes uslugu i ne platis nista - ne znaci da je besplatna. Znaci da ju je netko drugi platio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.