Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni festival

Dueti Škore i Spalata te Done i Ante Prkačina u Požegi

'03.02.2010., Zagreb, u Movieplexu u centru Kaptol odrzana je svecana premijera filma Crnci. Ante Prkacin i Sladjana Petrusic. Photo: Luka Klun/PIXSELL'
Luka Klun/PIXSELL
09.07.2012.
u 08:41

Koncepcijski priredba ostaje ista kao i ranijih godina, a tijekom tri večeri izvest će se 49 novih pjesama

Nakon zaključenja natječaja za nove pjesme i žiriranja poznati su izvođači ovogodišnjeg Glazbenog festivala Slavonije koji se održava 30. i 31. kolovoza, te 1. i 2. rujna na trgu Sv. Trojstva u Požegi.

- Koncepcijski priredba ostaje ista kao i ranijih godina, a tijekom tri večeri izvest će se 49 novih pjesama dok će posljednjeg dana biti smotra folklora "Oj, Požego sve ti je na glasu zlatne žice, kolo, ljepotice" – ističe direktor festivala Tomislav Galić.

Nakon tradicionalne povorke Požeške berbe grožđa i otvaranja festivala 30. kolovoza petnaestak sastava, te solistice Martina Barač, Sanja Živković i druge nastupit će na polufinalnoj večeri tamburaških pjesama sa koje će dvije skladbe odlukom stručnog suda ići na završnu tamburašku večer 1. rujna kada će nastupiti Kićo, Ćiro, Štef, Đenka, Slavonske lole, Patria, Zlatna dolina, Prijatelji i drugi.

- Večer pjesme i vina 31. kolovoza donosi nastup zanimljivih dueta kao što su Škoro sa Tedijem Spalatom, Neda Ukraden i Zlatko Pejaković, te Zorica Andrijašević Dona sa Antom Prkačinom, a još će zapjevati Leo, Antonija Šola, Gazde, Igor Delač iz Prve lige po prvi puta kao solista, zatim Vitasović, Gentlemeni, Bekrije, Babylon i drugi – kaže umjetnički direktor festivala Tomislav Jakobović.

I ove godine bit će objavljena tri glazbena albuma, a s HTV-om se dogovara prijenos koncerata novih pjesama. Tijekom festivala u Požegi će biti niz pratećih priredbi kao što su Fišijada, predstavljanja novih albuma, spotova i slično.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije