Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2014. u 14:33

Arhivskoj vijesti koristila bi živa današnja izjava bar jednog branitelja, pa je zbog tog nedostatka sve izgledalo kao jako skraćeni prilog iz "TV kalendara“". Ipak, obljetnici obrane Dubrovnika posvećen je zasluženo veliki prostor

Proširenoj arhivskoj vijesti u današnjem podnevnom dnevniku o početku obrane Dubrovnika, osim objavljene najave današnjeg polaganja vijenaca na Boninovu i Srđu, koristila bi živa današnja izjava bar jednog  branitelja, pa je zbog tog nedostatka sve izgledalo kao jako skraćeni prilog iz  "TV kalendara“. Prošli smo i  gore,  jer je potpuno nepotrebno objavljeno i to, uz obaveznu fotografiju, da danas svoju obranu pred sudom počinje izlagati optuženik za genocid R. Karadžić. O njemu se prethodnih dana opširnije izvještavalo, pa nije bilo nikakvih razloga da se bilo koga danas zamara još i kratkom viješću. Ipak, obljetnici obrane Dubrovnika posvećen je zasluženo veliki prostor na HRT-u.

Današnji "TV kalendar“  velike tri minute, na prvom mjestu u emisiji (podnevni dnevnik na osmom), posvećuje bitnim stvarima iz obrane Dubrovnika: okružilo ga je trideset tisuća vojnika, Grad je razaran tenkovskom i topovskom paljbom, 50.000 građana  odmah je ostalo bez struje i vode, Grad je deblokiran tek nakon osmomjesečne opsade, u svibnju 1992. godine, zapovjednik obrane bio je g. Nojko Marinović, vezu s vanjskim svijetom održavali su brzi gliseri pripadnika "Odreda naoružanih brodova Dubrovnik“.

Prvi listopad  i 6. prosinac su datumi kada Informativni medijski servis  HRT-a ne smije razočarati Dubrovčane.

>>'Prihvaćam moralnu odgovornost za zločine. Ali, činio sam dobra djela'

>>Novo razdoblje u životu Danka Družijanića

>>Novinarka Škaričić i političar Kujundžić iznenadili voditelje naviknute na bolji položaj

Komentara 2

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:42 01.10.2014.

Tragičnost Hrvatskog obrambeno-oslobodilačkog rata jest u tome što to NAPADAČ nije imao namjeru samo fizički osvojiti Hrvatsku. Bît je bila i u potpunom uništenju identiteta Hrvatske i Hrvata - čovjeka, kulture i povijesti. O tome najbolje svjedoči granatiranje šibenske katedrale,drale, zadarske prvostolnice,HNK u Osijeku, Dubrovnika, sravnat Vukovar, 129 srušenih Katoličkih crkvi i raketiranje bolnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije