Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previranja u HSP-u

Dubrovačko-neretvanski HSP podržava Hrvoja Tomasovića

hrvoje tomasovic
Nino Strmotić/Pixsell
08.12.2011.
u 14:35

Denis Šešelj kaže da će nakon izbornog debakla u HSP-u doći do pročišćenja, do čistilišta. Ako Hrvoju Tomasoviću padne i dlaka s glave, tvrdi Šešelj, HSP može zatvoriti vrata.

Predsjednik HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije Denis Šešelj dao je danas potporu šefu splitskog HSP-a Hrvoju Tomasoviću koji traži da stranačko predsjedništvo stavi mandate na raspolaganje, povlačenje iz aktivne politike počasnog predsjednika Ante Đapića i da čelnik HSP-a Danijel Srb raspiše unutarstranačke demokratske izbore. Iako se nakon njegova istupa u kojem je istaknuo kandidaturu za šefa stranke, u središnjici navodno razmišlja i o tome da ga izbace iz HSP-a, Tomasović u to ne vjeruje.

– Vjerujem da je Danijel Srb razuman i da nije autokrat. Svjestan je situacije. Nije danas lako biti na njegovu mjestu. Došli smo do zida iza kojeg nema dalje – kaže Tomasović. Naglašava da pravaš prije svega mora imati stav i moral te kako do nedjeljnih izbora pravaška opcija nije doživjela ovakav krah. Presudio je egoizam čelnika pravaških stranaka koji su se poigrali sa 140 tisuća pravaških glasova. Toliko su, naime, dobile dvije pravaške liste, a umjesto 10, osvojile su samo jedan mandat. Zato treba krenuti u ujedinjenje svih pravaških stranaka. Denis Šešelj dao je Tomasoviću potporu u kandidaturi za predsjednika stranke držeći da je HSP učmala stranka koja je izgubila identitet i pozitivnu percepciju. Šešelj tvrdi da je zapravo dobro da je zapravo dobro što se dogodio pravi potop HSP-a.

– Rezultat je zapravo odličan za HSP jer će doći do pročišćenja, do čistilišta. Oko nas su se okupili mnogi kojima je mjesto u Remetincu, a ne u HSP-u. Ako nakon ovoga Hrvoju Tomasoviću padne dlaka s glave, HSP može zatvoriti svoja vrata – poručuje Denis Šešelj. Tomasović predlaže da članovi i simpatizeri iz dijaspore otvore poseban račun u inozemstvu kako bi stranka preživjela. HSP je sada izvanparlamentarna stranka koja ni režije ne može plaćati. Ultimativno predlaže da se pravaši ujedine i zajedno iziđu na lokalne izbore jer sve drugo je igranje s hrvatskim narodom. Pravaši su, naglašava, treća politička snaga u državi, a imaju samo jedan mandat. Hrvoju Tomasoviću potporu je dalo predsjedništvo triljskih HSP-ovaca.

Komentara 16

CA
campa
15:29 08.12.2011.

Pravaške stranke trebaju sjesti i dogovoriti suradnju.Ubila ih je težnja za liderstvom \"bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu\".Krivnju za poraz snose čelnici stranaka i to trebaju javno priznati kako bi što prije došlo do konsolidacije pravaša.

DO
doktorica
16:05 08.12.2011.

velika je sramota da nisu smogli snage za slogu,a ne da su se rascjepkali i time iznevjerili svoje glasače.To je naša najstarija stranka,a sada su je prešle neke do sada anonimne stranke.....

VI
vidimškoj
14:52 08.12.2011.

sjaši kurta da uzjaši murta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije