Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovan izvjestiteljem

Dubrovački župan Nikola Dobroslavić dobio novu visoku funkciju u EU

Nikola Dobroslavić
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
27.04.2018.
u 17:57

Nikola Dobroslavić imenovan je danas u Bruxellesu glavnim izvjestiteljem za mišljenje ”Paket višegodišnjeg financijskog okvira nakon 2020.”

Dubrovački župan Nikola Dobroslavić imenovan je danas u Bruxellesu glavnim izvjestiteljem za mišljenje ”Paket višegodišnjeg financijskog okvira nakon 2020.”, na sastanku Povjerenstva za politiku i teritorijalne koheziju (COTER) u sklopu Europskog odbora regija, piše edubrovnik.

Naime, uz godišnji proračun, EU postavlja i višegodišnji proračun na razdoblje od najmanje pet godina. Predsjednik Europske Komisije Jean Claude Juncker predstavit će prijedlog Komisije o Paketu višegodišnjeg financijskog okvira EU nakon 2020. godine, 2 svibnja u Bruxellesu.

Očekuje se započinjanje pregovora između Parlamenta, Komisije i Vijeća kako bi se postigao sporazum o proračunu prije Europskih izbora 2019. godine.

Temeljem akta Europske komisije Župan Dobroslavić u narednim mjesecima oformit će stručni tim te sastaviti nacrt mišljenja uz savjetovanje s dionicima te nakon toga predložiti usvajanje dokumenta na plenarnoj sjednici Europskog odbora regija u prosincu 2018. godine.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:29 27.04.2018.

Cestitke junackom prezimenu dobroslavicu.. hrvtska je do 27.travnja ljeta Gospodnjeg vise uplatila nego je povukla novaca iz eu i eu fondova..

AE
Aedes2017
18:48 27.04.2018.

Gospar Dobroslavić ,što će biti sa ,, Slanom ,, ? Ljudi se brinu hoće li se moć bez vas ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije