Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučivat će sud Časti

Dubrovački HDZ želi izbaciti Šuicu iz stranke

Dubravka Šuica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.10.2014.
u 07:30

Nema šanse da se Šuica izbaci, došlo je do šumova u odnosu nižih i viših razina u stranci, kažu u vrhu HDZ-a

Gradski odbor dubrovačkog HDZ-a pokrenuo je postupak izbacivanja svoja tri gradska vijećnika Dubravke Marunčić, Marija Obuljena i Nike Bulića iz stranke jer su radili suprotno odlukama dubrovačkog ogranka, dok je predsjedništvo HDZ-a izvijestio o "iskrivljenom ponašanju Dubravke Šuice".

Tri vijećnika trebala bi se naći pred Sudom časti Županijske organizacije, dok bi o Šuicinoj sudbini, budući da je potpredsjednica HDZ-a, trebao odlučivati stranački Visoki sud časti. Zbog ove krizne situacije u Dubrovniku, do koje je došlo jer je spomenuta četvorka na Gradskom vijeću glasovala suprotno dogovoru Gradskog odbora stranke, svoj dolazak u Dubrovnik za danas je najavio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. U dubrovačkom HDZ-u kažu da smatraju da su vijećnici napravili težu povredu jer su glasujući drugačije nego što je stranka željela nanijeli stranci nepovratnu štetu. Najveći problem bio je što su HDZ-ovi vijećnici podržali izvještaj o izvršenju proračuna gradonačelnika Andre Vlahušića iako HDZ još od svibnja javno govori da ne podržava to izvješće. I dok se u dubrovačkom ogranku brinu o ugledu stranke, iz vrha HDZ-a poručuju da cijeloj dubrovačkoj "drami" ne pridaju veliku pažnju.

– Nema šanse da se Šuica izbaci, došlo je očito do šumova u odnosu nižih i viših razina u stranci, nisu međusobno komunicirali – tvrde u vrhu stranke.

>> Šuica: Dijelimo sve vrijednosti pa i jedinstveno digitalno tržište

>> Šuica Samarasu: Važno nastaviti raditi na projektu Jadransko-jonske makroregije

>> Šuica zbog Pelješkog mosta zatražila pomoć Europske komisije

Komentara 62

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:32 01.10.2014.

Dakle razlozi nisu pogodovanje gospođe Šuica projektu na Srđu i svim sumnjivim okolnostima oko tog projekta. Razlozi nisu ponašanje Nike Bulića u turističkoj zajednici i njegovo trošenje turističkog novca na Anu Rucner iz isto tako razloga koji teško mogu opravdati 5 milijuna kuna novca koji je zakonom dodijeljen za razvoj turizma a utrošenih na gospođu Rucner. Već lokalna suradnja? HDZ očito ne vidi slonove pred nosom. Ili upravio zato, što želi da slonovi postoje vječno. I bijeli medvjedi. I viletine. I kolekcije slika. I vikendice nazvane "planinarski domovi" u parkovima prirode gdje se kome od glavešina prohtje. Svi ti slonovi i dalje mogu, izgleda da nam je to sudbina.

JO
jozomali
08:23 01.10.2014.

brkić je prepiso dipl.rad...? jel tako?....i kakve to on ima vrijednosti...ko čovjek...i ko funkcioner partije....

ST
Stipeprof
08:08 01.10.2014.

Sad će diplomirani kriminalist :) Vaso istražiti slučaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije