Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna izjava

To je strašno! Prevlaka ja naša, Crna Gora nema nikakva prava

prevlaka
Foto: Zvonimir Pandza/Pixsell
09.05.2014.
u 21:59

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić izjave crnogorskih vlasti o statusu Prevlake smatra opasnom provokacijom

Predstavnici HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle na Prevlaci su najoštrije osudili izjavu direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića koji smatra da pola Prevlake pripada i Crnoj Gori, javlja Dubrovački vjesnik.

 - To je strašno! Mi trebamo kazati njima da ne mogu pregovarati s Europskom unijom dok ne potpišu sporazum kojim će se riješiti pitanje Prevlake. Ne krivim ja njih za ništa, jer znam da bi oni uzeli sve jer su nas već palili i pljačkali da bi uzeli, a ne da bi nam davali. Ja krivim naše jer nisu sve riješili 2003. godine kada se potpisivao privremeni sporazum, ističe načelnik Općine Konavle Luka Korda te dodaje kako se dobro zna čija je zemlja na Prevlaci i da Crna Gora nema nikakvo pravo na taj poluotok.

- Na sudu je sve uknjiženo i zna se čija su zemljišta oduzimana i kome pripadaju parcele. To je uzimano od Mata, Pera Vlaha, nije od Jova niti Vasa. Sumnjam u dobre namjere Vlade jer je poduzeće Parka Prevlaka potjerano u stečaj i sada je sve pusto, to dokazuje da ih nije briga za Prevlaku. Ako Vlada neće, onda ćemo mi voditi računa o našem teritoriju i Konavljani će se useliti u ove mire i više nitko u njih neće ući, kaže Luka Korda.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić izjave crnogorskih vlasti o statusu Prevlake smatra opasnom provokacijom.

>>

Komentara 25

NA
navijala
22:36 09.05.2014.

Nema rasprave o hrvatskom teritoriju,on nije niciji , vec samo hrvatski.basta!!!

SE
sestrićna
22:47 09.05.2014.

skužili đetići da hr političari(koji inače nemaju domoljubnu notu i uglavnom su anacionalni) daju svima po malo mora pa i oni digli rep..

DI
dokazano.istinito
22:35 09.05.2014.

Hrvatska je u EU i NATO, a crna gora i srbija nisu...a ako zele u Nato i EU zna se sta trebaju priznati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije