Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dubrovačka policija oglasila se o načelniku granične policije: Udaljen je iz službe

Optužen je za seksualno uznemiravanje podređenih policajki, izdavanje naredbe policijskim službenicama da očiste samostan te prekoračenje službene dužnosti i ovlasti jer je određenim osobama dopustio nezakonit prelazak državne granice
26. siječnja 2021. u 09:22 5 komentara 2447 prikaza
Split: Izricanje presude policijskom načelniku optuženom za seksualno uznemiravanje
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Matko Klarić, načelnik Postaje granične policije Gruda dobio je otkaz odlukom Disciplinskog suda MUP-a. Optužen je za seksualno uznemiravanje podređenih policajki, izdavanje naredbe policijskim službenicama da očiste samostan te prekoračenje službene dužnosti i ovlasti jer je određenim osobama dopustio nezakonit prelazak državne granice. Utvrđeno je da po svim točkama povrijedio službenu dužnost Zakona o policiji, nedoličnim ponašanjem u službi ili izvan nje teško naštetio ugledu policije, kao i da je prekoračio službene dužnosti i ovlasti.

Split: Izricanje presude policijskom načelniku optuženom za seksualno uznemiravanje MATKO KLARIĆ Načelnik granične policije iz Dubrovnika dobio otkaz: Zlostavljao je kolegice

Iz dubrovačke policije stiglo je priopćenje u kojem se ističe da je Klarić udaljen iz službe do pravomoćnosti odluke. 

Video: Policijski načelnik prograšen krivim

"Zbog velikog medijskog interesa, ovim putem želimo izvijestiti javnost da je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, temeljem prvostupanjske, nepravomoćne odluke nadležnog disciplinskog suda, kojom se rukovoditelju Postaje granične policije Gruda zbog više povreda službene dužnosti kao jedinstvena kazna određuje prestanak radnog odnosa, s današnjim danom donio odluku o njegovom udaljenju iz službe, do pravomoćnosti te odluke", kažu iz policije.

Dinamo i Rijeka sastali se u 24. kolu HT Prve lige
NAZIVAJU GA BJEGUNCEM
Zoran Mamić zbog ovoga nije dobio državljanstvo u UAE? 'Osjetljivi su na to!'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj
  • MB365:

    Kriminal započinje u policiji! Policija je ta koja kontrolira količinu kriminala i cijenu droge! Što je ono bilo sa Dolačkim ono zlato, sef nestao novac a nitko kriv? Dobra naša stara policija!

  • Deleted user:

    da nema novinara gušili bi se u ovakvima

  • 20021950:

    sa takvima i sličnima HITNO - VAN IZ SLUŽBE !!!!!!