Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADNJA Dubrovačka gradonačelnica posjetila gradilište garaže na Ilijinoj glavici

Dubravka Šuica: Svjetska kriza ne može odgoditi završetak radova!

17.11.2008.
u 16:48

DUBROVNIK – Cijela gradska uprava predvođena gradonačelnicom Dubravkom Šuicom početak radnog tjedna iskoristila je kako bi obišla gradilište javne garaže i školske sportske dvorane na Ilijinoj glavici, gradski projekt oko kojeg se proteklih godina podiglo dosta prašine.

Šuica zadivljena
– Impresionirana sam obujmom gradnje. Na papiru i maketama izgleda potpuno drukčije nego kada se vidi ovo sve uživo. Želim istaknuti kako se sve odvija u roku, sukladno aneksu ugovora koji smo potpisali s izvođačem radova, tvrtkom Midia grupa. Krajem siječnja bit će završeni radovi u garaži, a dvodijelna sportska dvorana bit će završena mjesec dana kasnije – istaknula je Dubravka Šuica.

Sa suradnicima obišla je nekoliko katova garaže na kojoj se još uvijek odvijaju radovi, ali riječ je o završnim radovima pa će se ovaj rok sigurno ispuniti, što nije bio slučaj s dosadašnjim rokovima za završetak najvećeg projekta aktualne gradske uprave.

Podsjetimo, pri ugovaranju radova na garaži, u travnju 2005. godine postavljen je rok od 18 mjeseci za završetak radova na garaži od 700 mjesta i vrijednost 18 milijuna kuna. No rokovi su se pomicali i redovito bili probijani, a izvođači radova platili su 5 milijuna kuna kazne zbog nepoštovanja svojih ugovornih obveza.

No bilo je i drugih afera vezanih uz garažu.

Garaža puna skandala
Tako je ugovor između Grada Dubrovnika i Midia grupe dugo bio čuvan u tajnosti, a radi davanja gradskog jamstva investitoru koji je podigao hipoteku na zemljište gdje se nalazi garaža, SDP-ovi vijećnici podnijeli su kaznenu prijavu protiv gradonačelnice Šuice. Izvođač radova, GP Dubrovnik jedno vrijeme nije htio raditi na garaži, jer Midia grupa nije plaćala svoje obveze, a bilo je i velikih problema u vezi s gradnjom sportske dvorane Osnovne škole Marina Držića koja se gradi istodobno s garažom koja bi ipak nakon svega trebala biti završena.

– Mi smo izuzetno sretni i zadovoljni sa završetkom radova na garaži na Ilijinoj glavici. Zatvorena je financijska konstrukcija i aktualna svjetska kriza ne može odgoditi završetak radova – zaključio je Petar Thun iz Midia grupe.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije