Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPOTREBA SREDSTAVA?

DSS traži odgovornost Milorada Pupovca

Milorad Pupovac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
05.02.2018.
u 15:15

Iako su mnogi upozoravali da se milijuni kuna poreznih obveznika uplaćenih na račun udruge „Srpsko narodno vijeće“ troše ne transparentno, te da ih koristi SDSS u političke svrhe, nitko nije reagirao.

Demokratski savez Srba poziva na odgovornost predsjednika SDSS-a i SNV-a Milorada Pupovca, zbog zloupotrebe novčanih sredstava namijenjenih srpskoj zajednici putem udruge „Srpsko narodno vijeće“. Slučaj Obrovac isplivao je u javnost, ali mi se pitamo za koliko takvih slučajeva javnost ne zna. Pred svake lokalne ili parlamentarne izbore sredstvima SNV-a kupuju se „socijalni paketi“, bijela tehnika i dijele Srbima po ruralnom području. Svaki put desetak dana prije nekih izbora, navodi se u priopćenju Demokratskog Saveza Srba do kojega je došlo poslije teksta objavljenome u Večernjem listu u kojem je bilo riječi o kupovini glasova Srba u Obrovcu.

Iz DSS navode kako od osnutka ukazuju na političku uzurpaciju SNV-a, SDSS-a i Milorada Pupovca, od ne spojivosti dužnosti (predsjednik SDSS i SNV), političke tiranije, ličnim interesima vezane suradnje sa svim vladajućima u zadnjih 20 godina. Dodaju i kako su mediji sada odradili tuđi posao i da imamo situaciju kada prvi put postoje ozbiljne tvrdnje da su SDSS i lokalni HDZ izvršili udar na demokraciju i Ustav RH koji demokraciju definira temeljnom vrijednosti političkog sustava.

Iako su mnogi upozoravali da se milijuni kuna poreznih obveznika uplaćenih na račun udruge „Srpsko narodno vijeće“ troše ne transparentno, te da ih koristi SDSS u političke svrhe, nitko nije reagirao. Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da se prestane davati milijune kuna SNV-u koje su namijenjeni za unapređenje položaja srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, a koji se godinama čini se troše u političke svrhe. Oni koji dobivaju taj novac, troše ga kupujući glasove, a zatim kukaju kako narod nema struje i vode. Na taj način manipuliraju Srbima, hrvatskom javnošću i institucijama, stoji u priopćenju DSS-a.

Traže i da novac koji izdvaja Vlada RH za poboljšanje položaja srpske zajednice u Hrvatskoj bude utrošen za poboljšanje komunalne infrastrukture (vode, struje i asfalta) u povratničkim sredinama, projekte ekonomske revitalizacije povratničkih krajeva, razvijanju udruga i srpskih institucija, te za institucionalno obrazovanje na srpskom jeziku i pismu.

- Davati jednoj udruzi, u ovom slučaju SNV-u, u petnaest godina oko 200 milijuna kuna ocjenjujemo samo kao plaćeno pokriće za ne rješavanje problema srpske zajednice, zaključuju iz DSS-a.

Pogledajte i galeriju: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Milorad Pupovac
1/12
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Celzijus
Celzijus
16:23 05.02.2018.

Gospon novinar, pardon "novinar", upišite tečaj hrvatskog. Ne piše se "lična korist" već osobna korist (možda u vašoj otadžbini, tu ne) ... itd. Pa malo rodovi, padeži.... Prije objave vašeg članka zamolite da ga pročita netko pismen.

Avatar Becarina
Becarina
17:14 05.02.2018.

Ne znam koliko je Pupovac kriv treba obavezno istraziti. Ja bi mu savjetovao uklanjanje cetnickih ploca i prestanak "proslave u Srbu, kao znak dobre volje a bio bi i manji teret vladi.

Avatar rubinet
rubinet
15:39 05.02.2018.

ne znam što ovima iz DSS smeta kod dotičnog gospodina? zar oni ne znaju njegovu kvalitetu i sposobnost opstanka pod svakim okolnostima? bio led,bio snijeg,bio Tuđman, bio Račan,bio Sanader,bio lijevi bio desni..on traje i traje... sposoban čovjek..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije