Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Zaražen šetao ulicom i kažnjen s 10.000 kuna. DORH traži da ga se strpa u zatvor

HZJZ objavio promjene oko testiranja i samoizolacije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
27.09.2022.
u 12:16

Policijski službenici zatekli su ga na ulici u grupi s više osoba, čime je, tvrde, doveo u opasnost od zaraze sve osobe u čijoj se blizini našao

Deset tisuća kuna premala je kazna za kazneno djelo prenošenja i širenja zarazne bolesti, smatra Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu koje je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 35-godišnjak iz Međimurja proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Državno odvjetništvo smatra kako je novčana kazna neprimjerena jer je svojim neodgovornim ponašanjem tijekom pandemije ugrozio zdravlje većeg broja ljudi, ali i zbog drugih okolnosti istaknutih u žalbi u kojoj se traži da se optuženiku izrekne kazna zatvora.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu 31. svibnja prošle godine podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjaka jer je 26. siječnja u Murskom Središću, znajući da je obolio od COVID-19, prekršio zaštitnu mjeru izolacije i liječenja u kući te napustio adresu prebivališta. Policijski službenici zatekli su ga na ulici u grupi s više osoba, čime je, tvrde, doveo u opasnost od zaraze sve osobe u čijoj se blizini našao.

VIDEO: Odjeća vam zaudara na vlagu kada ju sušite unutra? Isprobajte četiri savjeta stručnjaka da to spriječite:

 

Komentara 9

AN
antonijadas
12:44 27.09.2022.

Kad ce registar majmunskih boginjasa? Covid is out.

WT
WTF!
13:30 27.09.2022.

Šteta kaj nije bila turistička sezona,sačuvao bi te kune....

KO
koraknaprijed
12:28 27.09.2022.

Ja sam cijepljen 4 puta protiv CIVID19 ali ovo je čista diskriminacija. Kako mogu slobodno gradom šetati "gospoda" u gajparadi kad je dokazano da se zarazna bolest Majmunski Boginje isključivo prenose preko gaj populacije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije