Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 2 godine dovršena istraga o urušavanju Kupske ulice

Državno odvjetništvo sada odlučuje o podizanju optužnice

kupska
Arhiva VL
01.12.2009.
u 00:41

Tijekom istrage ispitano je 15 svjedoka, a vještačenje terena proveo je Građevinski fakultet iz Ljubljane.

ZAGREB – Dvije godine nakon urušavanja Kupske ulice dovršena je istraga protiv Davorina Lovrenčića i 11 okrivljenih (od kojih su tri poduzeća) koje Državno odvjetništvo drži odgovornima za teško djelo protiv opće sigurnosti, odnosno za opasno izvođenje građevinskih radova. Ispitano je ukupno 15 svjedoka, a Građevinski fakultet u Ljubljani proveo je kombinirano građevinsko-geološko-hidrološko vještačenje.

Jučer je spis dostavljen Državnom odvjetništvu koje će dalje odlučiti o optužnici. Kupska se ulica urušila 23. rujna 2007. za radova na HEP-ovu gradilištu. Tijekom istrage zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ispitani su Nenad Bach kao glavni projektant i Davorin Lovrenčić zadužen za osiguranje građevinske jame.

Zbog propusta u izvođenju radova istraga se vodila i protiv predstavnika triju poduzeća – Conexa, Tehnike i Interkonzaltinga. Ispitani su i voditelj radova Gabrijel Kostanjevečki, nadzornik projekta Antun Szavitz Nossan, nadzorni inženjeri Tonči Glavinić i Zoran Petanjek, glavni nadzornik Hari Vladović Relja, inženjer Građevinskog fakulteta Saša Meho Kovačević i Marija Perić, inače inženjerka iz tvrtke Tehnika.

Komentara 1

LU
Lujo123
18:43 01.12.2009.

Da svi su ispitani osim predsjednika Uprave HEP-a mravka koji je nadzor nad investicijom povjerio nekompetentnoj osobi budući da je kompetentna osoba (građevinski inženjer sa velikim iskustvom - vodio je sanaciju brane Peruća) zatražio na uvid svu dokumentaciju prije početka radova (tehničku i financijsju - Ugovore i td.), pa je kao osoba koja \"zabada nos tamo gdje ne treba\" smjenjen. Naravno o tome nitko ni riječi ni bajić ni nitko drugi - opet jedan igrokaz za \"stoku sitnog zuba\", a mravku se sudi za nekih tričavih 600.000,00 kn!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije