Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITANI SVJEDOCI

Novi detalji istrage strašne nesreće na A1: Tko su migranti, tko ih je i kamo trebao prevesti?

Karlovac: Olupina auta u kojem je poginuo bra?ni par iz Rijeke
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/14
08.01.2024.
u 13:16

U Mitsubishiju je bilo čak 12 osoba - ilegalnih migranata koje je vozač iz Moldavije bez dokumenata prevozio autocestom u smjeru Zagreba kada je, po izlasku iz tunela probio zaštitnu ogradu i zabio se u automobil u kojem je bio bračni par iz Rijeke sa svojim 15-godišnjim sinom

Županijsko državno odvjetništvo i dalje provodi istragu prometne nesreće u kojoj je u subotu 6. siječnja rano ujutro na autocesti A1 kod tunela Sveti Marko život izgubilo troje ljudi - bračni par iz Rijeke iz jednog vozila i državljanin Moldavije iz drugog vozila koji je i uzrokovao frontalni sudar vozila. 

Nakon završenog očevida i utvrđivanja okolnosti vezanih za dinamiku nastanka prometne nesreće, ŽDO koji je preuzeo istragu, provodi hitna dokazna ročišta na karlovačkom Županijskom sudu radi ispitivanja svjedoka koji imaju saznanja o prometnoj nesreći.

-  Na dokaznom ročištu pred sucem istrage Županijskog suda u Karlovcu ispitana su dva svjedoka. Provedenim dokaznim radnjama i izvidima do sada je potvrđen identitet dvije osobe koje su u trenutku nastanka prometne nesreće bile u osobnom vozilu marke Mitsubishi Pajero čiji je vozač, prema dosad utvrđenom uzrokovao prometnu nesreću. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, nastavlja s dokaznim radnjama i izvidima radi utvrđivanja identiteta svih sudionika u prometnoj nesreći, kao i drugih okolnosti nastanka prometne nesreće - naveli su u današnjem priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

Karlovac: Olupina auta u kojem je poginuo bra?ni par iz Rijeke
1/13

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, u Mitsubishiju je bilo čak 12 osoba - ilegalnih migranata koje je vozač iz Moldavije bez dokumenata prevozio autocestom u smjeru Zagreba kada je, po izlasku iz tunela probio zaštitnu ogradu i zabio se u automobil u kojem je bio bračni par iz Rijeke sa svojim 15-godišnjim sinom. Od siline udarca bračni je par stradao, kao i vjerojatno suvozač u Mitsubishiju, također Moldavac.

Karlovačka je policija tijekom istrage zaključila kako je do nesreće došlo i tko je odgovoran, no daljnja istraga treba rasvijetliti slučaj krijumčarenja migranata - tko su migranti, tko ih je i kamo treba prevesti. Utvrđuje se i identitet svih osoba u automobilu, obzirom da migranti - oni koji su na liječenju po bolnicama u Karlovcu, Rijeci i Zagrebu, kao i dio njih koji nije hospitaliziran, nema nikakve dokumente, niti pričaju ijedan drugi jezik osim arapskog, a većina, barem za sada, odbija razgovarati s istražiteljima.

Hospitalizirani sudionici nesreće su stabilno, neki će zbog većih ozljeda ostati još neko vrijeme na liječenju, a dio u KBC Rijeka, će do kraja tjedna biti otpušten.

VIDEO Karlovac: Olupina auta u kojem je poginuo bracni par iz Rijeke

Komentara 11

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
13:39 08.01.2024.

Sada je valjda svima jasno da migranti predstavljaju direktnu opasnost za građane.

JO
jozakontra
13:58 08.01.2024.

progovorili bi oni meni odmah na tecnom jeziku pripizdine iz koje dolaze. daleko od toga da podrzavam i simpatiziram budale poput mosta i domovinskog pokreta ali ilegalci po zemlji predstavljaju ugrozu i ne moze se vise zmriti pred problemima.

VE
vecernjitip2
14:08 08.01.2024.

A zato u našim bolnicama neće biti mjesta i povećat se redovi čekanja, treba prvo zbrinjavat legalne i ilegalne migrante u beskonačnim količinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije