Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Državni tajnik Jurković izvrijeđao zastupnika Gorana Beusa

Šeks (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
03.02.2011.
u 11:45

Jurkovića je naljutila Beusova opaska da se ovaj zakon donosi isključivo zato što postojeći zdravstveni sustav ne funkcionira

Predizborna je nervoza sve očitija. Nervozni su ministri, državni tajnici, a nervoza se prelila i u saborske klube.

Sve su tanjih živaca zastupnici, ali i državni tajnici koji ne bi smjeli polemizirati sa zastupnicima u sabornici.  Međutim, tog se pravila nije držao državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Dražen Jurković koji je izazvan raspravom zastupnika Gorana Beusa Richemberga (HNS) o konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cinično kazao da zastupnik vrijeđa bez argumenata.

– Sreća da je predizborna godina jer bih uistinu mislio da vi ili ne čitate ili nemate pojma o čemu govorite – kazao je Jurković zastupniku Beusu.

Jurkovića je naljutila Beusova opaska da se ovaj zakon donosi isključivo zato što postojeći zdravstveni sustav ne funkcionira. Cirkus je počeo kada je šest stotina privatnih liječničkih ordinacija odbilo nalog HZZO-a da promjene informatički program koji koriste. Pobuna je bila "crvena krpa "ministarstvu i HZZO-u da ih počnu prisiljavati, čak u nekim slučajevima oduzimajući trećinu glavarine, što je katkad iznosilo i 15 tisuća kuna.

Takav pritisak privatni liječnici nisu mogli izdržati pa su pristajali na nalog HZZO-a.

Istup državnog tajnika iznervirao je Damira Kajina (IDS) koji je ustvrdio da je povrijeđen članak 209. jer je državni tajnik izvrijeđao zastupnika.

– Na to smo od članova Vlade naučeni, ali čemu nervoza – kazao je Kajin.  Prozvao je Šeksa zašto nije zaštitio zastupnika te dodao da se i ružno može lijepo kazati. No prozvani je Šeks uzvratio da je državni tajnik u skladu sa svojim ovlastima odgovorio na oštre i kritične navode zastupnika i to je uobičajena komunikacija.

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:14 03.02.2011.

hebiga PRIJE STE KUKALI KAKO --BEOGRAD sve odlucuje --danas nam pokazujete da nema te pojma o vodjenu NACIJE,ahahahahahahah

BZ
Branko Zajec
15:13 03.02.2011.

Neće ni Šeks, još dugo !!! Svakome po zaslugama !!!

GA
garfild58
13:31 04.02.2011.

mali murat-vidjet češ kad vam ode Vojvodina,a ko če onda vama vodit tako sposobnu naciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije