Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Državni inspektorat naredio Saboru da pripremi novu sobu za službenike

Saboru je naloženo da u roku od 40 dana za petoricu djelatnika kojima je zadatak dijeliti materijale zastupnicima, prebrojavati elektroničke glasove i slično pronađe novu prostoriju za rad jer je ova premalena, a nema ni garderobu.
03. veljače 2010. u 12:54 6 komentara 11 prikaza
saborski službenici
Pogledajte galeriju 1/2

Neljudski uvjeti rada za petoricu saborskih službenika kojima je zadatak dijeliti materijale zastupnicima, prebrojavati elektroničke glasove i slično za 40 dana trebali bi postati tek ružan san koji su "sanjali" pune četiri godine.

>>Saborski službenici na "privremenom" radu u WC-u

Toliki je, naime, rok koji je Državni inspektorat, nakon što je obavio pregled sobička od niti deset četvornih metara, nekadašnjeg zahoda na galeriji bivšega Županijskog doma, u kojem su službenici boravili, dao Saboru da za svoju petoricu djelatnika pronađe novu prostoriju za rad. Ili, da staru prilagode jer je, kažu u Inspektoratu, premalena za petoricu djelatnika, a nema niti garderobu.

 - Uvjeti u kojima mi radimo nisu ljudski. Po Pravilniku o zaštiti na radu trebao bi svatko od nas imati dva četvorna metra prostora i to bez ikakva namještaja. I deset kubičnih metara zraka, a nemamo niti dva. Što je još gore, jedini prozor koji postoji u tom bivšem zahodu propušta zrak tako da se zimi smrzavamo, a svaki nas dan užasno boli glava. Da ne govorimo kako u sobici nema zraka. A ponekad se osjeća i miris fekalija - prije nekoliko su nam se mjeseci jadali ogorčeni službenici o čijem smo problemu tada i pisali.

Obratili su nam se za pomoć sami službenici koji su nekoliko puta od tajnika Sabora u zadnjih četiri godine, koliko traje njihova agonija, tražili pomoć, ali je nisu dobili.

Konačno, obratili su se Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske koji je u Sabor poslao inspekciju.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • sakauoko:

    Građani su temelj društva. Građani nisu neprijatelji države. Građani nisu neprijatelji svojim sugrađanima. Država postoji zbog građana i ostvarenja njihovih najboljih pojedinačnih i zajedničkih interesa u društvu. Jedan građanin ne može srušiti državu. Pohvali Pokudi

  • -obrisani-:

    Kmetovi su temelj društva jer skupljaju pečurke na planini ! ! !

  • zg2012:

    Privatni poduzetnik bi za 10% ovakvog postupka prema radnicima dobio 200.000kn prekršajne kazne. Gdje je kazna za Sabor i Tajnika?