Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen u hrvatskoj

Državljanin BiH optužen za terorizam izručen Austriji

Fikret Begić
Foto: Vedran Balen
26.01.2015.
u 19:47

Fikret Begić ima prebivalište u austrijskom Grazu, a uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku na temelju međunarodne tjeralice

Bosanskohercegovački državljanin Fikret Begić (48) koji je, kako je Večernji list prvi pisao još 17. prosinca, uhićen na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu zbog organizacije terorističkih aktivnosti, izručen je Austriji.

Begić ima prebivalište u austrijskom Grazu, a uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku na temelju međunarodne tjeralice.

Kako javlja Nova TV, ekstradicijski postupak završen je 15. siječnja. Osumnjičeni je izveden pred suca istrage koji je odobrio njegovo hitno izručenje u Austriji. Izručenje je zbog sigurnosnih razloga izvedeno u strogoj tajnosti – po noći je prebačen do granice s Austrijom gdje su ga preuzeli njihovi specijalci i prebacili u pritvor.

Ondje se nalazi s još petoricom džihadista koji pripadaju istoj skupini. Kako javlja Nova TV, svi su optuženi da su vrbovali mladiće i djevojke iz Hrvatske, BiH i Slovenije i slali ih na ratište u Siriju i Iraku.

>>Državljanin BiH optužen za terorizam uhićen na hrvatskoj granici

Komentara 13

IC
ice12
20:45 26.01.2015.

Nesto zaudara u to religiji

DU
Deleted user
00:09 27.01.2015.

Svi muslimani sa ovakvom bradom, osobito ako žive na našem području, trebaju biti predmet istrage. (Osim Ako si Slaven Bilić pa se želiš za love Turcima uvuću u ....)

DU
Deleted user
20:55 26.01.2015.

Sva sreća imamo sposobne tajne službe i jaku vojsku, pobjedničku. Možemo mirno spavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije