Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalni najam cvate
Povratak na članak

Država ubire porez od samo 70 tisuća iznajmljivača stanova

Točan broj podstanara se ne zna, procjene su od 70.000 do 180.000

Komentari 25

Avatar Darko zg
Darko zg
01:49 17.08.2017.

Pa dokle to više može ići.Poreze se placa na sve ,a što od toga imaju oni koji ih plaćaju?Konkretno najamodavci,zar četi im naći podstanare,hoćete ih zaštititi od neodgovornih najamoprimaca?Hočete dati povoljne kredite najamoprimcima,sa čime čete olakšati buduče najamodavce od koje tražite poreze koji su već sve moguče poreze platili,od materijala,izvođača komunalija i ostaloga.Vi bando beskorisna koja živite na račun radnika ,od mene nećete dobiti više ni prebijene lipe.A toliko sam vas se poreza naplačao da sam skoro beskučnik postao.A što ste mi vi za uzvrad dali?E nečete više bando prokleta.Zahvaljujući mojim pokojnim vrijednim i štedljivim roditeljima i meni radnom poštenom čovjeku ,koji je napustio školu sa nepunih osamnaest godina otišao braniti ovu domovinu od neprijatelja ne gori od vas na vlasti.Bez lažne skromnosti dva puta ranjavan,nisam uljeb kao vi da živim na osnovu poreznih obaveznika,da sam otišao u mirovinu koja mi pripada.Već sam se primio posla,posla na koje sam platio sve moguče poreze i pdv.Danas živim i želim živjeti od mog i truda mojih roditelja,a ne od mirovine.Imam tri stana koja rentam,i ne plačam vam porez na to jer neznam kakav porez da plačam jer sam već sve prije platio i preplatio.A pokušaje me doći reketariti,bando uljebička...............

VL
TO
tomislavb2
00:08 17.08.2017.

Jadna država, malo joj je.

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
07:02 17.08.2017.

Što se ovog članka tiče mi već imamo zakone i poreze koji se tiču teme iznajmljivanja, ali kao mnoštvo zakona u nas, primjena je loša ili nikakva... Po Vladi i autoru članka, mi bi sada trebali donijeti nove zakone i poreze za koje ćemo opet naći način kako da ih ne primjenimo. Ljudi izvolite raditi svoj posao! Porez na kuće za odmor postoji, prijavljen možeš biti samo na jednoj lokaciji u Hrvatskoj - u čemu je problem?!?! Ne treba nam ništa više, sve imamo!!!

VL
DR
Draš
00:44 17.08.2017.

Žalim podstanare,svi ti nameti će na kraju pasti na njihova leđa,kao što uostalom i svi nameti padnu na krajnjeg korisnika.Država zna biti nemilosrdna.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:12 17.08.2017.

A šta je legalni najam, državne limuzine na lizing koji otplaćuje hrvatska sirotinja, plus tajnice, šoferi, hoteli i ostale luxuzije, dajte molim vas poštedite nas ovakovih naslova.

VL
MA
Markos
09:44 17.08.2017.

Samo kukate. U SLOVENIJE POREZ od DAJANJA Stana u najam: 25%. A Neoporeziv dio 10% (Hrvatska 30%)! Tako, da dajte se malo probudite iz svoje zone sumraka jer vam nije sve tako crno i slabo! (Najam stana u Ljubljani NAJMANJE 450-500 za 1 sobni stan a prosječni radnik zaradi oko 700Eura (skoro 90% ljudi)....tako da...kulturu kukanja treba malo promjeniti.

VL
IB
ibiza
11:18 17.08.2017.

zna se tko neplaca porez ,oni koji su u samom vrhu ,mislim od vladaju ih po do lokalne vlasti....

VL
Avatar Oneill
Oneill
07:26 17.08.2017.

Oko mene svi izdaju niko misto neprijavljuje zvao sam inspekcio ono šro su mi reklo o tražili od mene morao sam spustoti telefon apsurdna Država voli svoj narod varat a narod nju.

VL
FA
fakin2012
09:59 17.08.2017.

Gospodo, mislim da najmodavci ne iznajmljuju na crno zbog plaćanja poreza (koji se ionako prevaljuje na najmoprimca), već zato što najmoprimca koji nije na crno NE MOŽEš IZBACITI iz stana čak u nekim slučajevima ni višegodišnjim sudskim procesom!

VL
BB
branko.baricic
06:47 17.08.2017.

ovo je obicno kenjser.teledirigirani članci.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:46 17.08.2017.

zanimljivi su ovi komentari. ispada da smo zbilja jako bogati narod, al kukamo kao da za koricu kruha nemamo. sirotinja ima malo i neće puno plaćati, u rangu komunalne naknade, čak i manje, jer žive u trošnim kućicama. a vi 'bogatuni', koji imate kuću, pa ste preko pos programa za jeftine pare (subvencije su inaće plaćane iz poreznih prihoda, znači netko je platio porez državi, koja vam je taj novac dotirala za vaš stan...) došli do relativno jeftinog stana, i vama je kristalno jasno i svjesni ste da imate puno više nego si to realno možete i smijete (da, smijete) priuštiti, i vi ste naravno protiv poreza. bolje vam je komunalna naknada, za koju je svejedno dal se plaća po kvadratu vile ili pak neke straćare. nekako vam je promaklo da je to zadnja socijalistička i komunistička stvar u onom poremećenom sustavu jednakosti. nit smo se svi rodili jednake težine i visine/dužine, nit smo išli u istu školu, nit imamo iste sposobnosti, pa nema potrebe snatriti o nekakvoj jednakosti, jer ona nije prirodna. mi imamo više od milijun vikendica. ima nas dva i pol puta manje od austrijanaca, koji nemaju ni približno tolko kuća za odmor, a kudikamo su bogatiji. pa zašto nemaju i oni 'klijeti' ko naši zagorci, npr..? aha, to je luksuz, i za njega se u bogatim i sređenim državama plaća. jučer mi susjed kuka kako će morati plaćati za malu vikendicu, da to njemu obračunavaju kao kuću za odmor, a on tamo, u vinograd, odlazi raditi, kakva kuća za odmor, veli on. pa sad, ima pravo on..?

VL
DU
Deleted user
07:57 17.08.2017.

Bolje je uložiti na tržište tj u dijonice Leđa ili Konzuma nego kupiti stan a još bilje je novac potrošiti na njemački auto koji ima lažne ispušne plinove .

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
07:06 17.08.2017.

Država ubire porez od samo 70 tisuća iznajmljivača stanova a ostali pravi hrvati kao nevini vitezovi neplaćanja poreza maznu kao svoji na svome u svojoj hrvatskoj kulturi i balkanskoj naturi.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
00:05 17.08.2017.

I zato i nema poreza na nekretnine, HDZ-ovci u prosjeku imaju po 4 stana, Domagoj Milošević ih ima 14...Plenković živi u stanu od 187m2,vitez živi u 140m2 .... Pa nisu oni glupi da bi plaćali porez

VL
Avatar Bell940
Bell940
07:45 17.08.2017.

Treba oteti još i još, nije im dosta i to sve za njihovo orgijanje nad narodom, država veličine većeg grada ima 500 općina i gradova, jasno da im fali, ona bivša nije dala uštediti a ova otima vlasnicima nekretnine, sve zbog svog komotnog života

VL
GO
gordana93
00:32 17.08.2017.

sve se to zna i sta ne salju kontrole i lupaju kazne?

VL
DU
Deleted user
23:49 16.08.2017.

Dok neki ne plaćajući porez skupljaju nekretnine, sirotinja koja ne može do stana bez preskupih kredita odlazi u inozemstvo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.