Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Država preuzima orahovački Kio

orahovica
Dragutin Šantoši
15.10.2009.
u 09:31

Direktor orahovačkog Kia poručio je radnicima da će ovu prezaduženu tvrtku, koja je bankama, dobavljačima i državi dužna više od 260 milijuna kuna, zajedno s vjerovnicima preuzeti država.

ORAHOVICA - Na zboru zaposlenika tvrtke Kio, održanom danas u 9 sati, direktor Darko Krmpotić poručio je radnicima da će ovu prezaduženu tvrtku, koja je bankama, dobavljačima i državi dužna više od 260 milijuna kuna, zajedno s vjerovnicima preuzeti država.

Proizvodnja je prekinuta, u narednih 15 dana obavit će se dubinsko snimanje kojim treba utvrditi stvarne financijske pokazatelje poslovanja, a potom će se odlučivati o budućnosti tvrtke.

U Orahovici i Rujevici Kio zapošljava oko 450 radnika koji dva mjeseca nisu primili plaće, a neizvjesno je hoće li nakon restrukturiranja zadržati svoja radna mjesta. Do državnog preuzimanja tvrtke, što se očekuje u narednih mjesec dana, svi zaposlenici bit će na čekanju.

Ključne riječi
HDZ

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:26 18.10.2009.

Neka Mesić vrati novac uložen od ovih rukovodećih poltrona u ,njegove kampanje.Inaće je znakovito,da baš firme \"najboljih meneđera\" po Vidoševićevu mjerilu,propadaju jedna za drugom.

FE
febo72
14:16 16.10.2009.

neka gsp Krmpotić objasni ljudima odakle mu svi ti poslovni prostori ,vila u Opatiji ,mercedes od milijun kuna firma u Zagrebu D.K usluge itd i još usto dodat da mu je navodno kum Nadan Vidošević a taj Krmpotić je nekad dobio nagradu za menađera godine

EL
elektricar
17:13 15.10.2009.

prosle godine ulaganje od 6 mil. eura oprema nije ni pocela radit kak treba... konstantna ulaganja,a sad prezaduzen KAKO??? ... vila u opatiji, mecan s 500, kio keramika se raspao na dvije firme kio keramika (u banani) KIO INTERIJERI koja posluje nekako... strateski partner Enmon se NE spominje.... bilo bi lijepo kada bi ovo postao prvi primjer u drzavi gdje ce sve isplivat na cisto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije